Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

DIVINER: "Realms Of Time" (Listening Session)

Βρεθήκαμε στα Devasoundz Studios στην Αθήνα, για να ακούσουμε το δεύτερο album των Diviner, "Realms of Time", το οποίο κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου, από την Ulterium Records. Οι Diviner, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι συγκρότημα που ηγείται ο Γιάννης Παπανικολάου (Rock 'n' Roll Children, ex- Innerwish). Στις κιθάρες είναι ο Γιώργος Μαρούλης (4bitten) και ο Κώστας Φίτος (Dream Weaver), ο οποίος αντικατέστησε τον Θύμιο Κρίκο, στο μπάσο ο Ηρακλής Μπουζιώτης (SixFoRninEκαι στα τύμπανα φυσικά ο Φραγκίσκος Σαμοΐλης (InnerWish).

Οι προσδοκίες μεγάλες, καθώς το "Fallen Empires" είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον με πολύ θετικές εντυπώσεις, καθώς οι συνθέσεις του δίσκου ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως φυσικά και οι μουσικοί που αποτελούν την μπάντα, με την δικιά τους πορεία ο καθένας στο χώρο.

Το συγκρότημα μας υποδέχτηκε ευδιάθετο, με την παρουσία και του παραγωγού του δίσκου, Φώτη Benardo (SixFoRninE). Το album αποτελείται από δέκα τραγούδια και παρακάτω θα διαβάσετε τις πρώτες εντυπώσεις μας, για το κάθε ένα από αυτά, με τη μία ακρόαση που είχαμε στη διάθεσή μας.

01. "Αgainst The Grain": 
Ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά και η μπάντα μας δείχνει από την αρχή τις διαθέσεις της.
Επιθετικό και μελωδικό μαζί. Με ένα όμορφο solo στη μέση του τραγουδιού. Ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή η δουλειά που έχει κάνει ο Φραγκίσκος Σαμοΐλης στα drums και φυσικά η σύγχρονη παραγωγή από τον Φώτη Benardo, που παντρεύει υπέροχα το κλασικό heavy, με το σημερινό ευρωπαϊκό power metal.

02. "Heaven Falls":
Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να προσθέσω γι αυτό το τραγούδι, καθώς έχει γίνει ένα πολύ όμορφο videoclip και τα views και υποδοχή του από τον κόσμο, μιλάνε από μόνα τους. 100% ΜΕΤΑL

03. "Set Me Free":
Στην αρχή έχει ένα maideνικό μπάσιμο και καταλήγει σε ένα κολλητικό ρεφρέν, κάτι που χαρακτηρίζει γενικά το album, το οποίο στο σύνολό του έχει ρεφρέν που σου μένουν και άκρως συναυλιακά τραγούδια.

04. "The Earth, the Moon, the Sun":
Από τα πρώτα δευτερόλεπτα καθηλώνει, αν και όπως προείπα, ακούσαμε μια φορά το album. Νομίζω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με μία από τις κορυφές του δίσκου, αν και προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο τραγούδι που έχω ακούσει γενικά από την μπάντα, επικό πομπώδες, μαγικός συνδυασμός, από ακουστικά μέρη και drums και έξυπνα χορωδιακά.

05. "Cast Down In Fire":
Ξεκινάει πιο γκρουβάτο και παρατηρούμε μια πιο αμερικάνικη προσέγγιση στο παίξιμο. Διαφορετικό από το σύνολο, μας δείχνει ένα πιο επιθετικό πρόσωπο των Diviner.
Ευχάριστη εντύπωση προκαλεί το πόσο έχει εξελιχθεί το συγκρότημα και το σφικτό τους Rhythm Section.

06. "Beyond The Border":
Πολύ ατμοσφαιρικό τραγούδι, με μια ωραία μελωδία που σε ταξιδεύει, η οποία καταλήγει σε ένα καλό κιθαριστικό solo, συνδυάζοντας έξυπνα το κλασικό rock, με το σύγχρονο heavy metal.

07. "King Of Masquerade":
Ο δίσκος σίγουρα βασίζεται πάνω στη φοβερή φωνή και τις δυναμικές του Γιάννη Παπανικολάου. Τα τραγούδια, όπως προείπα, έχουν φοβερά ρεφρέν, όπως και αυτό και η φωνή του Παπανικολάου τα ανεβάζει Level.

08. "Time":
To πιο κλασικότροπο τραγούδι του δίσκου, συναυλιακό και με ωραία riff, μας ταξιδεύει πίσω στα 80's, θυμίζοντας Rainbow εποχές.

09. "The Voice From Within":
Επιθετικό, με πολύ δυναμικά riff, έχει μια σταδιακή κορύφωση και είναι άλλη μια απόδειξη της πολύ συμπαγής ατμόσφαιρας που διέπει το δίσκο.

10. "Stargate":
Ακουστικές κιθάρες, σε συνδυασμό με τη φωνή του Παπανικολάου, εναλλάσσονται με riff, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όπως κλασικές power ballads της εποχής, μεγάλο σε διάρκεια, με το όμορφο ρεφρέν του να επαναλαμβάνεται, μέχρι να καταλήξουμε πάλι στις ακουστικές κιθάρες, θυμίζοντας το τρόπο που προσεγγίζουν οι maiden τα τραγούδια τους.

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος αφήνει τις θετικότερες των εντυπώσεων και με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι είναι δύο επίπεδα πάνω από τον προκάτοχό του, σε συνθέσεις και σε παραγωγή. Στις 7 Ιουνίου λοιπόν, ανυπομονούμε να ακούσουμε ξανά ένα δίσκο που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητος.


                                 Δημήτρης Άγας
Φωτογραφίες: Philip Kοnstas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου