Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ACID DEATH: "Primal Energies" (Album Review)

Ακόμα και ο πιο die hard οπαδός του συγκροτήματος, μετά από ένα album σαν το "Hall of Mirrors", που ανέβασε τους Acid Death σε ένα άλλο προσωπικό level, το περισσότερο που θα προσδοκούσε θα ήταν κάτι ισάξιο και όμως το φοβερά ανήσυχο πνεύμα ενός αφοσιωμένου μουσικού στην ιδέα της μπάντας του, όπως ο Σάββας Μπετίνης, έχει ακόμα πολλά να μας δώσει, κρίνοντας από το καινούριο του αριστούργημα, με τον τίτλο "Primal Energies".

Από το πρώτο τραγούδι "My Bloody Crown", καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό, γυναικεία ατμοσφαιρικά φωνητικά μας υποδέχονται και τα riff με τη φωνή του Μπετίνη και τις μελωδίες, δημιουργούν μια καθηλωτική ατμόσφαιρα, με το σαξόφωνο στο τέλος του τραγουδιού να απογειώνει το κομμάτι. ΕΠΟΣ

Ακολουθεί το "Inner Demons", που είναι πιο κοντά στον προηγούμενο δίσκο, με τις πολύ ωραίες εμβόλιμες μελωδίες, σε συνδυασμό με το prog death των Acid Death.

Φοβερά εθιστικό το "Godless Shrines", που θυμίζει έντονα τους Arch Enemy, βρίσκοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ επιθετικού death και  μελωδίας. Στο ίδιο ύφος και το τέλειο "Primal Energies".

Tα λόγια είναι περιττά για το "The Rope", ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν συνθέσει οι Αcid Death, μια φοβερή ατμόσφαιρα που φλερτάρει έντονα με την gothic αισθητική. Πιστεύω θα ήταν το ιδανικό να γίνει ένα clip για την προώθηση του δίσκου. 

Στη συνέχεια το "Fire of the Insane" μας αφήνει με το στόμα ανοικτό, καθώς θυμίζει τις τελευταίες δουλειές των At the Gates, σε συνδυασμό με μια industrial αισθητική!

Το "Reality and Fear" είναι ένα κομψοτέχνημα! Ο τρόπος που συνδυάζει η μπάντα μελωδίες, riff, αλλά και το σαντούρι, το καθιστά μια από τις δυνατότερες στιγμές του δίσκου.

"Regret/Repent", τίτλος που παραπέμπει έντονα σε Paradise Lost και τα καθαρά φωνητικά το επιβεβαιώνουν, μελωδίες και riff σε έξαρση, αποδεικνύουν ότι οι Acid Death είναι στη καλύτερη φάση της καριέρας τους.

Το μικρό όμορφο instrumental "The Void Before...", μας ταξιδεύει λίγο στα 90's, θυμίζοντας την προσέγγιση που είχαν οι μπάντες τότε, καθώς μη ξεχνάμε ότι και οι Acid Death είναι μια μπάντα που γεννήθηκε τότε.

Ο δίσκος ολοκληρώνεται με το απίστευτο "H.U.M.A.N.", τραγούδι που θα ζήλευαν πολλές gothic industrial μπάντες!!

Κιθάρες, μπάσο, φωνή και πλήκτρα ηχογραφήθηκαν από τον Σάββα Μπετίνη, στα S.I.A. Recordings.
Τα drums ηχογραφήθηκαν από τον Φώτη Benardo, στα Devasoundz Studios.
Η μίξη και το mastering έγινε στα New Sound Studios στην Ελβετία, από τον Martin Zeller και η παραγωγή από τους Acid Death, μαζί με τον Tommy Vetterli!!
Το πολύ καλό εξώφυλλο του δίσκου είναι από τον Γιάννη Νάκο.

Οι Acid Death δεν επαναπαύτηκαν στις δάφνες του "Hall of Mirrors", πειραματίστηκαν αρκετά και μας παρουσίασαν το φοβερό "Primal Energies", το πιο ολοκληρωμένο και ίσως καλύτερο album της μεγάλης πορείας τους! 

9/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου