Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

DARK VISION: "Gruesome Tide" (Single Review)

Μια αξιόλογη κυκλοφορία, σε μορφή single, προερχόμενη από τους Dark Vision, έφτασε στα χέρια μου αυτές τις μέρες, με το αποτέλεσμα να είναι ένας πολύ καλός προπομπός για το επερχόμενο album.
Οι Dark Vision μόνο τυχαίοι δεν είναι, καθώς προέρχονται από τα 90's, με μια μεγάλη δραστηριότητα, κυρίως σε μορφή Demo και με ένα Full-length, το "Full Moon Shines", που κυκλοφόρησε το 2002, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχουν και σημαντικές συναυλιακές στιγμές ως support σχήμα, σε μπάντες όπως οι Mayhem, Satyricon, Rotting Christ, Septicflesh κ.α., κάτι που δίνει μια τεράστια εμπειρία στη μπάντα και αυτό σπανίζει.

To συγκρότημα έχει επιλέξει για Single το κομμάτι "Gruesome Tide", ένα δυναμικό τραγούδι, δείγμα του πως ηχεί το συγκρότημα σήμερα, πιο κοντά στο Black/Death του "Ingrowth" ΕP (2012), σε αντίθεση με το μελωδικότερο χαρακτήρα που είχαν στα 90's. Φοβερά riff, η ατμόσφαιρα παραμένει και το αποτέλεσμα  σίγουρα θα αρέσει στους φίλους του ακραίου ήχου. 

Το Single συνοδεύεται και από άλλα 3 τραγούδια. Μια ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους της μπάντας, είναι η νέα ενορχήστρωση και επανηχογράφηση του τραγουδιού "Dark Vision", από το ομότιτλο promo του 1998. Και είναι απίστευτο το γεγονός ότι η μπάντα έβγαλε το συναίσθημα των 90's, με τις τόσες μελωδίες και Gothic στοιχεία, δημιουργώντας μια νοσταλγία, είκοσι χρόνια μετά. Μακάρι να ξαναδούμε αυτά τα στοιχεία στη μουσική τους σύντομα.

Dark Vision είχαν κυκλοφορήσει το 2014, σε ψηφιακή μορφή, μια διασκευή στο "Raise The Dead" των Bathory, η οποία εμπεριέχεται στο νέο τους Single. Για όσους δεν έχουν ακούσει τη διασκευή, αυτό που μπορώ να πω είναι, ότι η μπάντα έχει κάνει μια πολύ ωραία προσέγγιση με σύγχρονη παραγωγή και είναι μια από τις πιο ωραίες διασκευές που έχω ακούσει, γι αυτό το θρυλικό τραγούδι των Bathory.

Η μπάντα μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε κι άλλο ένα τραγούδι από το επερχόμενο album. ηχογραφημένο σε πρόβα. κάτι που βγάζει μια πολύ Old School ατμόσφαιρα, που προσωπικά μου αρέσει.
Το "Οf Unknown Artist" λοιπόν, συνδυάζει και αυτό το σημερινό Blackened Death ήχο του συγκροτήματος, σε συνδυασμό με τον κλασικό Νορβηγικό ήχο, θυμίζοντας έντονα σε σημεία τους Satyricon.

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα λοιπόν από τους Dark Vision και εν αναμονή του νέου υλικού, ακούμε το "Gruesome Tide" Single. 

8.5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου