Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

DRACONIAN: Live στην Ελλάδα!

DRACONIAN (Sweden)
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 - Εightball
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 - Κύτταρο Live

The Beauty And The Beast

Ο Άγιος Βαλεντίνος του χρόνου, έρχεται με πολύ ξεχωριστό τρόπο, αφού το Κύτταρο Live θα πλημμυρίσει από μελαγχολία και κατάθλιψη, μιας και θα εμφανιστούν για δεύτερη φορά στη χώρα μας, οι Σουηδοί DRACONIAN, ένα από τα κορυφαία γκρουπ όλων των εποχών, στον χώρο του μελωδικού doom / death metal, με gothic αναφορές και συνδυασμό γυναικείων και αντρικών φωνητικών.

Το σχήμα δημιουργήθηκε το 1994 (αρχικά ως KERBEROS, ενώ σύντομα μετονομάστηκαν σε DRACONIAN), αλλά δυστυχώς ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Υποχρεώθηκε να ηχογραφήσει και να κυκλοφορήσει πέντε demos πρώτα και κατόπιν κατάφερε να υπογράψει με την Αυστριακή Napalm Records (εταιρία στην οποία συνεχίζουν να ανήκουν μέχρι και σήμερα), εν έτη 2003!!! Το ντεμπούτο τους, “Where Lovers Mourn”, περιέχει ουσιαστικά, νέες, βελτιωμένες εκδοχές των τραγουδιών από τα demos τους και ανοίγει μ’ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τους κομμάτια, το “The Cry Of Silence” που διαρκεί 13 λεπτά και εμπεριέχει σχεδόν όλα τα συστατικά των DRACONIAN, δηλαδή πολλές επιρροές από τους τρείς μεγάλους της Peaceville Records (MY DYING BRIDE, PARADISE LOST, ANATHEMA), αλλά και πρώιμους THEATRE OF TRAGEDY, με την έντονη εναλλαγή brutal αντρικών φωνητικών και μελωδικών γυναικείων, τα οποία είχε αναλάβει η εκφραστικότατη Lisa Johansson. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ, υπήρχαν και κάποια διάσπαρτα black metal στοιχεία, τα οποία όμως σιγά-σιγά και με την πάροδο του χρόνου εξαλείφονταν από τις κυκλοφορίες τους…

Τα δύο επόμενα άλμπουμ τους, “Arcane Rain Fell” (2005) και “Turning Season Within” (2008), θεωρούνται από τις κορυφαίες στιγμές τους, με τα black metal στοιχεία να εξαλείφονται σχεδόν και τις κιθάρες του ιδρυτή Johan Ericson, να προσδίδουν τρομερές μελαγχολικές μελωδίες, ενώ στο ενδιάμεσο είχαν κυκλοφορήσει και το “The Burning Halo”, που περιείχε τρεις καινούργιες συνθέσεις, επανεκτελέσεις τραγουδιών από τα demos τους και δύο διασκευές.

Στα πλαίσια της περιοδείας για το “Turning Season Within”, οι DRACONIAN μας επισκέφτηκαν στην Αθήνα για πρώτη φορά, κάνοντας μία μαγική εμφάνιση σ’ έναν κατάμεστο συναυλιακό χώρο, κάνοντας την προσμονή ακόμα μεγαλύτερη για μία ακόμα εμφάνιση. Το “A Rose For The Apocalypse” που ακολούθησε το 2011, συντήρησε τον μύθο του συγκροτήματος, αλλά ταυτόχρονα, ήταν και το τελευταίο άλμπουμ τους με τη Lisa Johansson στα γυναικεία φωνητικά. Η αντικαταστάτρια βρέθηκε μετά από αρκετό ψάξιμο, στο πρόσωπο της Heike Langhans (με το στυλ της και τα φωνητικά της να παραπέμπουν σε αυτά της Sharon Den Adel των WITHIN TEMPTATION), με την οποία κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες, το εκπληκτικό “Sovran”, το οποίο ικανοποίησε απόλυτα τους απανταχού οπαδούς των Σουηδών masters του gothic / doom / death metal.

Ώρα έναρξης: 20:30 

Aθηνα
- Τιμή εισιτηρίου: 23 Ευρώ (Προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores
ON-LINE: www.ticketpro.gr - www.123tickets.gr

Θεσσαλονικη
Τιμή εισιτηρίου: 23 Ευρώ (Προπώληση )
25 Ταμειο

Προπωληση εισιτηριων
Nephilim - Διοροφον - Alone - Dizzy Dolls

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου