Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ARCHAEOS: "Iahes" (Demo Review)

Οι Archaeos είναι ένα νεοσύστατο One Man Black Metal συγκρότημα από την χώρα μας και πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο demo με την ονομασία "Iahes" σε μόλις 50 κασέτες.
Το "Ιahes" λοιπόν αποτελείται από 3 τραγούδια το instrumental intro "Αncient Winds" το οποίο είναι ένα mid tempo ατμοσφαιρικό τραγούδι με χαρακτηριστικό drumming που θυμίζει την προσέγγιση που είχε η ελληνική σκηνή στα 90's. Γενικότερα η όλη προσέγγιση της μπάντας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Εδώ να πούμε ότι στο δίσκο έπαιξε guest τύμπανα o Thornophox των Ekthelion.
To επόμενο τραγούδι είναι το "For A Fallen One", που ο τίτλος του θυμίζει στους παλαιότερους τον ύμνο που ξεκινούσε το "In Monumentum", των θρυλικών Zemial!!! Μουσικά όμως το τραγούδι των Archaeos θυμίζει τις πρώτες δουλειές των Burzum, με αυτό το πνιγηρό επαναλήψιμο riffing.
Τρίτο και καλύτερο τραγούδι είναι αυτό που έδωσε την ονομασία στο demo και νομίζω έχει όλα τα χαρακτηριστικά που δίνουν όλα τα εφόδια στους Archaeos, αν τα εξελίξουν να ξεχωρίσουν, καθώς η μουσική είναι τρομερή, με τη μελωδία στα μισά του τραγουδιού να έχει το σωστό συναίσθημα και να σε παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα, θυμίζοντας έντονα τις πρώτες δουλειές των Kawir.
H μπάντα αυτή τη στιγμή ετοιμάζει και ένα split με τους Karkinos και ήδη τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι έχει δουλέψει προς το καλύτερο.   7,5/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου