Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

KATAVASIA: "Sacrilegious Testament" (Album Review)

Katavasia είναι μια Ελληνική Black Metal μπάντα, που δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο και φέτος ντεμπουτάρει με το album "Sacrilegious Testament", που με χαρακτηριστική άνεση είναι η έκπληξη της χρονιάς.
Προφανώς και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, καθώς μιλάμε για μια All Star oμάδα, αποτελούμενη  από τον τεράστιο Necroabyssious (Varathron), μια εκ των ιστορικότερων φωνών της Black Metal σκηνής, αλλά και ενός εκ των 4-5 προσωπικοτήτων που δημιούργησαν τον Ελληνικό Black Metal ήχο, o oποίος πλαισιώνεται από αξιόλογους μουσικούς, όπως τον Αχιλλέα Καλαντζή (Varathron, Aenaon) στις κιθάρες και στο μπάσο, τον Astrous (Αenaon) στις κιθάρες, τον Χάρη (Hail Spirit Noir) στα πλήκτρα και τον  Φοίβο (Agnes Vein) στα drums.
Ο δίσκος είναι ένα ταξίδι στα ένδοξα 90's, εκεί που τα διαβολικά  riff συναντούσαν μαγικές μελωδίες, φανταστείτε μια ένωση του "His Majesty at the Swamp" των Varathron και του "Non Serviam" των Rotting Christ. ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!
To album αποτελείται από 9 συνθέσεις,  όλες μια προς μια, με τραγουδάρες όπως τα "Symphony Des Gravens" και "Visions of the Misty Night", όπως επίσης και αυτές που θα σας ενθουσιάσουν, θυμίζοντάς σας και άλλες μεγάλες μπάντες της Ελληνικής σκηνής, όπως το Καβειρικό "Adoration of Darkness", μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Necroabyssious βρισκόταν πίσω από το μικρόφωνο των Κawir στα πρώτα Demo/Ep, αλλά και το "Order of Dogblood", που θυμίζει πρώιμους Τhou Art Lord, και φυσικά το μαγικό "Mater Tenebrarum", που στην ατμόσφαιρά του θυμίζει τους Νecromantia.
Στις δύο τελευταίες συνθέσεις του δίσκου, υπάρχουν δυο όμορφες εκπλήξεις στα guest, με την μια να είναι  ο Σωτήρης Βαγενάς  των SepticFlesh,  o oποίος παίζει το solo στο "Virgin Blood", το οποίο είναι και προσωπική μου αδυναμία από τον δίσκο, θυμίζοντας με τον χαρακτηριστικό του ήχο, την συνεργασία του με τους Varathron, στα "Birthrise of the Graven Image" και  "Somewhere Beyond Seas", από το Walpurgisnacht. Η δεύτερη συμμετοχή προέρχεται από την απόλυτη μορφή της Ελληνικής  σκηνής και φυσικά αναφέρομαι στον Necromayhem (Σάκη Τόλη) των Rotting Christ, που κάνει ακόμα πιο επικό το μεγάλο φινάλε του album, με τα φωνητικά του στο "The Chariot of Emperor"!!!
Το πανέμορφο εξώφυλλο είναι από τον Ιταλό ζωγράφο, Αgostino Arrivabene. Οι φίλοι της σκηνής καλό θα ήταν να κινηθείτε άμεσα, καθώς το album θα βγει σε μόλις  500 βινύλια (350 μαύρα και 150 έγχρωμα), 1.000 CD (500 jewel case και 500 digipack) και 100 αντίτυπα σε κασέτα.
Το "Sacrilegious Testament" είναι ένα album, που δημιουργήθηκε για να θυμίσει σε παλιούς και νέους fan, τι εστί Ελληνική Black Metal σκηνή και το κάνει χωρίς καμία δυσκολία.
ΝΥΧΤΑ ΜΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ! ΣΚΟΤΑΔΙ, ΘΑΝΑΤΟΣ!  9/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου