Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

PIRANHA: "Arise From The Shadows" (Album Review)

 Οι Old School Death Metallers, Piranha, επέστρεψαν μετά από 22 χρόνια από το ντεμπούτο τους "Reborn" για να κυκλοφορήσουν το δεύτερο τους album, "Arise From The Shadows". 

Ο δίσκος ξεκινάει επιθετικά με το "Nuclear Disease", με ένα πραγματικά απόκοσμο συναίσθημα, δείχνοντας μας τις προθέσεις τους από την αρχή. Στη συνέχεια το "Eternal Night" με ωραία ατμόσφαιρα και πραγματικά εξαιρετική δουλειά στις κιθάρες, εναλλάσσει επιθετικότητα με μελωδία! Το "Endless Dream", με μια πιο Melodic Death προσέγγιση, συνδυάζει το παλιού τύπου Death με το σύγχρονο σουηδικό, με μελωδίες στο στυλ των Arch Enemy. Ακολουθεί το "Reborn" που θυμίζει όμορφες εποχές της ελληνικής σκηνής στα 90'ς, καθώς εκπέμπει αυτό το συναίσθημα παλιών κυκλοφοριών. Σίγουρα το αγαπημένο μου τραγούδι από το album. Το "Rotten Mind", επιθετικό, δυναμικό, θερίζει η εναλλαγή και οι μελωδίες στη μέση με τα γυναικεία φωνητικά απλά σε καθηλώνουν. Το "Dead Boat" είναι ένα ακόμη όμορφο σκοτεινό Melodic Death κομμάτι, που κρατάει το ενδιαφέρον του ακροατή έως το τέλος του album με τα ωραία φωνητικά στο refrain. Το "Arise From The Shadows" θυμίζει έντονα παλιούς Nightfall. Σίγουρα ένα τραγούδι που θα αρέσει πολύ στους φίλους της ελληνικής σκηνής. Το album τελειώνει με το "Ηaze",  το οποίο έχει και ένα πιο τεχνικό prog αέρα! 

Συνολικά λοιπόν οι Piranha κυκλοφόρησαν ένα album που τα περιέχει όλα, συνδυάζοντας το παλιού τύπου Death  με μια πιο σύγχρονη ματιά, χωρίς να ξεχνάνε και τις ρίζες τους. Σίγουρα η καλύτερη δουλειά του συγκροτήματος και μια δουλειά που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

8,5/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου