Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

YOTH IRIA: "As The Flame Withers" (Listening Session)

 Το Under The Sign Of Metal και ο Δημήτρης Άγας βρέθηκαν στα Pentagram Studio στον Πειραιά, για την προακρόαση του ντεμπούτου album των Yoth Iria, "As The Flame Withers". Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες για την πολυαναμενόμενη αυτή κυκλοφορία... 

Είχα την τεράστια τιμή να παρευρεθώ στα Pentagram Studio όπου και με υποδέχτηκαν δύο μέλη των Yoth Iria, ο Γιώργος Εμμανουήλ (Lucifer's Child), ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του Studio, όπως επίσης κιθαρίστας και παραγωγός της μπάντας και ο θρυλικός Magus (Necromantia), μία εκ των πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων της black metal σκηνής, ο οποίος κάνει τα φωνητικά τους συγκροτήματος.

Δυστυχώς για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να ήταν παρόν στην παρουσίαση ο ιδρυτής της μπάντας και επίσης εξέχουσα μορφή της σκηνής Jim Mutilator.

Το συγκρότημα αφού μας προσέφερε και από μία αναμνηστική μάσκα Yoth Iria τηρώντας τα μέτρα για τον Covid- 19 στον απόλυτο βαθμό μας έβαλε να ακούσουμε το νέο album. Πάμε να δούμε λοιπόν τα τραγούδια ένα προς ένα...

1. The Great Hunter: Το album ξεκινάει επιθετικά με ένα χαοτικό ρυθμό θυμίζοντας κάτι από το album "IV: Malice" των "Necromantia", στη μέση έχει ένα ωραίο επιβλητικό riff με μια σύγχρονη παραγωγή, που θυμίζει  την προσέγγιση που είχε γίνει και στο ΕP "Under His Sway".

2. Yoth Iria: Με μία λέξη θα το χαρακτηρίζαμε άψογο!!  Η χαρακτηριστική του μελωδία από την αρχή έως το τέλος και τα τέλεια φωνητικά του Magus σε συνδυασμό με την σκοτεινή αισθητική των πλήκτρων, το κάνουν ένα τραγούδι που θα το λατρέψουν οι οπαδοί.

3. Hermetic Code: Μελωδικό, δημιουργεί μια ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα. Στα μισά του τραγουδιού οι ακουστικές κιθάρες με τα πλήκτρα και τα ψιθυριστά φωνητικά θα θυμίσουν στους παλαιότερους το The Arcane Light Of Hecate των Νecromantia.

4. Τhe Mantis: Η ερμηνεία του Μagus, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πολύ χαρακτηριστική, οπότε σε αρκετά τραγούδια όπως και σε αυτό η ατμόσφαιρα θυμίζει αρκετά τους Necromantia, στο συγκεκριμένο κομμάτι το ξεκίνημα θυμίζει κάτι από "Crossing the Fiery Path". Το δυνατό riff που ακολουθεί φέρνει στον νου μας τους Celtic Frost και καταλήγει σε ένα old School ξέσπασμα στο στυλ των Thou Art Lord, μέχρι να επιστρέψει στο αρχικό riff, κάτι που ήταν κλασικό γνώρισμα της ελληνικής σκηνής στα 90's.

5. The Red Crown Turns Black: Είναι το τραγούδι που διάλεξε η μπάντα να κάνει videoclip και όχι τυχαία!! "Το θρασομπλάκ" μπάσιμο θυμίζει περισσότερο Principality of Hell αλλά η "maidenική" μελωδία στο ύφος των Cradle Of Filth απογειώνει το κομμάτι και το κάνει ένα από τα εθιστικότερα που έχω ακούσει τελευταία!!

6. Unbound, Undead, Eternal: Επαναλαμβανόμενο riff που καταλήγει σε ένα πολύ όμορφο ρεφρέν, το τραγούδι εξελίσσεται με κιθάρες που παίζουν πολλές μελωδίες καταλήγοντας  στο αρχικό riff  δημιουργώντας την πιο epic στιγμή στο δίσκο.

7. Τyrants: Πολλά riffs, πολλές μελωδίες από τα τραγούδια που είναι επιβλητικά και θες να ξαναβάλεις το album από την αρχή.

8. Τhe Luciferian: Όνομα και πράγμα!! Ένα τελείως evil συναίσθημα σε διακατέχει ακούγοντας το, με τις μελωδίες να θυμίζουν το "DV8" από Thou Art Lord και το "Genesis" από Rotting Christ, υπέροχα πλήκτρα και αυτή η φωνή του Magus που χαρακτηρίζει όλο το άλμπουμ!


Συνολικά θεωρώ ότι το "As The Flame Withers" θα αγαπηθεί από τους φίλους της ελληνικής σκηνής και όχι μόνο. Η μουσική στην πλειοψηφία της έχει γραφτεί από τον Jim Mutilator με τον Μagus και τον Γιώργο Εμμανουήλ να έχουν προσθέσει τις δικές τους πινελιές. Οι στίχοι είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου του Μagus. To album διαθέτει πολλά στοιχεία από το παρελθόν και τις επιρροές και των τριών μουσικών αποδοσμένα, όμως στο σήμερα με την παραγωγή και τις κιθάρες του Γιώργου Εμμανουήλ να έχουν μια Σουηδική προσέγγιση. Ένα album που αναμένουμε με ενδιαφέρον και θα μας απασχολήσει!!


Δημήτρης Άγας 

Photos: Dimaxdark

1 σχόλιο: