Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

YOTH IRIA: "Under His Sway" (EP Review)

Το νέο της επιστροφής του σπουδαίου Jim Mutilator (ex- Rotting Christ, ex- Varathron) στην ενεργό δράση, δημιουργώντας τους Yoth Iria, είναι από μόνο του το γεγονός της χρονιάς για την ελληνική σκηνή, διότι είναι ο μπασίστας που προσέφερε στιχουργικά, αλλά και συνθετικά, μερικά από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του παγκόσμιου Black Metal.


To νέο έγινε ακόμη πιο σπουδαίο, ονειρικό θα έλεγα, όταν ανακοινώθηκε ότι στα φωνητικά θα είναι ο Magus. (Necromantia, ex- Rotting Christ κλπ.). Τι μπορώ να γράψω, που να μην έχει ειπωθεί, για έναν άνθρωπο που η μουσική του δεν μπορεί καν να αντιγραφεί, όχι απλά να προσεγγιστεί; Η προσφορά του απερίγραπτη.

Στις κιθάρες βρίσκεται ο φοβερός Γιώργος Εμμανουήλ των Lucifer's Child, ο οποίος αποτέλεσε και αυτός μέλος των Rotting Christ, την περίοδο 2012-2019. Ο οποίος έχει κάνει και τη παραγωγή στα δικά του Pentagram Studios.

Στα τύμπανα είναι ο ιδανικότερος για αυτό τον ήχο και φυσικά αναφέρομαι στον J. V. Maelstrom (Thou Art Lord, ex Ravencult κλπ.)

Στα πλήκτρα ακούμε ως guest μουσικό, τον αδερφό του Jim Mutilator, Γιάννη Πατσούρη.

Το πρώτο EP του συγκροτήματος  ονομάζεται "Under His Sway" και αποτελείται από 3 τραγούδια.
Το πρώτο τραγούδι είναι το ομότιτλο και ξεκινάει προκαλώντας ανατριχίλα, γιατί θυμίζει το πως αρχίζει το "Thy Mighty Conntract", με τον άνεμο στο "The Sign of Evil Existence", μέχρι που τα καθηλωτικά πλήκτρα, στο στυλ των Νecromantia και μια όμορφη μελωδία, μας υποδεχτούν, ακολουθώντας ένα επικό ξέσπασμα στις κιθάρες, που στο ρεφρέν θυμίζει τους τωρινούς Rotting Christ, φοβερές οι μελωδίες από τον Γιώργο Εμμανουήλ και συγκλονιστικά τα φωνητικά του Magus.

Ακολουθεί το επιβλητικό "Sid Ed Djinn", με τον ανατολίτικο αέρα του, τα riff θυμίζουν Celtic Frost, σε συνδυασμό με Rotting Christ του "Triarchy Of The lost Lovers", χωρίς να ακούγεται εκτός εποχής, καθώς συνδυάζεται με φρέσκες ιδέες και παραγωγή του σήμερα, με ωραίο ζεστό ήχο.

Το τρίτο τραγούδι είναι διασκευή του "Visions Of The Dead Lovers" των Rotting Christ, άριστα εκτελεσμένο, μετά από τόσα χρόνια, από πρώην μέλη τους. Δέος.


Το EP λοιπόν είναι συγκλονιστικό, με την μπάντα να μας αποδεικνύει ότι έχει πολλά να δώσει. Περιμένουμε με ανυπομονησία ένα Full-length.

Yoth Iria - Unholy Master
Yoth Iria - Prince of Fire 

10/10

Δημήτρης Άγας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου