Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

GOD IN A CONE: "Passing" (Album Review)

To ανήσυχο πνεύμα των God in A Cone, τους έχει οδηγήσει με γρήγορα βήματα στον 7ο studio δίσκο τους!! Χωρίς όμως αυτό να τους στερήσει ούτε λίγο από την έμπνευση που σίγουρα έχουν σε μέγιστο βαθμό. Για όσους έρχεστε σε πρώτη επαφή με την μπάντα, να πούμε οτι είναι δημιούργημα του πολυτάλαντου Νίκου Μαρίνου

Μουσικά το συγκρότημα σίγουρα δεν μπορούμε να το κατατάξουμε σε κάποιο μουσικό ιδίωμα, διότι κυρίως είναι ένα πειραματικό project, που κυριολεκτικά παντρεύει τα πάντα απ' όλο το εύρος του σκληρού ήχου, αλλά με πολύ επιτυχημένο τρόπο. Εδώ δεν υπάρχουν φραγμοί και στεγανά, υπάρχει μόνο μουσική... Οι God In A Cone είναι μια απόδειξη ότι αν έχεις ταλέντο και μεράκι όλα γίνονται.

Πάμε όμως να προσπαθήσουμε να δούμε τι εκπλήξεις έχει για εμάς ο Νίκος Μαρίνος στο νέο του δίσκο, με τον τίτλο "Passing".

O δίσκος ξεκινάει με το ομότιτλο τραγούδι και ουσιαστικά είναι ένα intro που συνδυάζει επιβλητικά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, με το νορβηγικό Black Metal.

Ακολουθούν δύο, κατά κύριο λόγο ελληνόφωνα τραγούδια, το "ξεψυχάω", που έχει τις ρίζες του στο ελληνικό punk των 90's και το "Νερό", που συνδυάζει τον ήχο του ελληνικού ροκ στα τέλη 90's, με αρχές 00's, σε συνδυασμό με κιθαριστικά riff των Rammstein και των Pantera.

Ο δίσκος λίγο πριν από τα μισά του αλλάζει τελείως ύφος με το τραγούδι "I have to Pretend", το κομμάτι μας ταξιδεύει πίσω στα 70's και προσωπικά μου θυμίζει Rock μπάντες τύπου Boston!! Άνετα θα έπαιζε στο ραδιόφωνο της εποχής!! Το πιο "σκληρό", "Lodine", φέρνει στο νου τις εποχές που κυριαρχούσαν μπάντες όπως οι Skid Row και οι Guns N Roses, ένα ακόμη αξιόλογο τραγούδι στο album.

Οι Industrial ρυθμοί του "Mr.Explode" ξεσηκώνουν τον ακροατή. Το τραγούδι παντρεύει την ηλεκτρονική μουσική με τους Monster Magnet!!!

Ακολουθεί το καλύτερο τραγούδι του δίσκου, με τον τίτλο "Deep Down". Φανταστείτε τους Volbeat σε μια πιο κινηματογραφική έκδοση, το κομμάτι αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν το Soundtrack μιας σειράς τύπου Sons of Anarchy

Αλλάζουμε ελάχιστα διάθεση πάλι και μεταφερόμαστε σε ένα Saloon, με το country "Find Soul Brothers".

To "Ιn And Out" είναι ένα σύγχρονο Metal κομμάτι αμερικάνικου ήχου, με έναν μικρό φόρο τιμής θα λέγαμε, στα τελευταία του δευτερόλεπτα, στους System Of A Down.

Πολύ ατμοσφαιρικό το "Will Of Diamonds", μας ταξιδεύει όμορφα με την κινηματογραφική αισθητική του, λίγο πριν ολοκληρωθεί ο δίσκος με το "Escape From The Cone", που μοιάζει να ξεπήδησε μέσα από την δισκογραφία του Marilyn Manson και των Paradise Lost.

Συνοψίζοντας, στο "Passing" έχουμε ακόμη μια αξιόλογη δουλειά των God In A Cone, που σαν σύνολο ακούγεται και ως το πιο ώριμο βήμα της πορείας τους.



8.5/10 

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου