Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

MONO METAL Open-Air Festival 2016

Το MONO METAL Open-Air Festival, είναι ένα γεγονός, αποτέλεσμα θετικής ενέργειας, διάθεσης και δραστηριοποίησης για μουσική, όπως ακριβώς τη θέλουμε. Το Σάββατο 13 Αυγούστου, πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη του Αιγίου, festival σκληρής μουσικής. Σκοπός του festival είναι να εδραιωθεί και χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει, ενώνοντας μουσικούς από κάθε μέρος της Ελλάδας και όχι μόνο.

Line up 2016:

- Special Guest 3η Εποχή (Αίγιο)
- Devil made me do it (Αθήνα)
- HERITAGE (Άρτα) 
- Sober On Tuxedos (Μέγαρα)
- Beyond Perception (Αθήνα)
- Hypnotic Nausea (Αγρίνιο)
- Serenity Broken Official (Αθήνα)

Τοποθεσία: Kτήμα, 500 μέτρα μετά τις εργατικές κατοικίες προς Διγελιώτικα, Αίγιο.

Είσοδος: Ελεύθερη
Πόρτες: 18:45
Έναρξη: 19:45

Μετά το switch off των ενισχυτών, θα ακολουθήσει After Party @Beachhouse Nikoleika \m/

POSTER DESIGN: The Bastart (thebastart.deviantart.com)

***

Μικρές παρουσιάσεις των σχημάτων:

***3Η Εποχή (Αίγιο)

Η 3η Εποχή δημιουργήθηκε το 2000 από μια παρέα φίλων στο Αίγιο. Η αγάπη τους για τη μουσική και το ανήσυχο πνεύμα, τους οδήγησε στην ίδρυση του σχήματος. Το 2004 ηχογραφούν το πρώτο cd και περιέχει 11 δικά τους κομμάτια όπου έγινε και παρουσίαση στο περιοδικό metal hammer (τεύχος 244/Απρίλιος/2005) παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. Το ύφος του δίσκου χαρακτηρίζεται από την πλούσια μελωδικότητα και τις βαριές ηλεκτρικές κιθάρες ενώ είναι επηρεασμένο αρκετά από την ελληνική ροκ αλλά και τη metal σκηνή και πάντα με ελληνικό στίχο. Το 2005 συμμετέχουν στο διαγωνισμό του Ωδείου Φίλιππος Νάκας - Pop και Rock Φεστιβάλ, όπου επελέγησαν από 700 περίπου συγκροτήματα στα 27 πρώτα όπου και συμμετείχαν τελικά στον live τελικό αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Μετά από αυτή τη μακρόχρονη διαδρομή που συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με δυνατές live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, συμμετοχές σε συλλογές (Atlantis – Pure Rock vol.6, Underground Tapes - Avatar, Greek Metal Scene- Underground Όνειρα 3) και φεστιβάλ, το συγκρότημα 3η Εποχή έχει πλέον αρκετούς υποστηρικτές αλλά και fun ιδιαίτερα στην περιοχή του Αιγίου γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον της τοπικής εφημερίδας «Πρώτη της Αιγιαλείας» κάνοντας ένα εκτενές αφιέρωμα στο συγκρότημα και στην Ιστορία του. Το 2011 κυκλοφόρησαν το δεύτερο αυτοχρηματοδοτούμενο δίσκο τους με τίτλο «Φονική Μηχανή» ο οποίος κινείται σε πιο metal μονοπάτια διατηρώντας τον ελληνικό στίχο σαν βάση. Αυτή τη στιγμή ο τρίτος τους δίσκος ήδη βρίσκεται στα σκαριά με έναν πιο ώριμο ήχο έχοντας πλέον τη δική τους ταυτότητα στην ελληνική μουσική σκηνή!

Links:

***Devil Made Me Do It (Αθήνα)

Oi Devil Made Me Do It είναι μια μπάντα που κινείται σε metal/alternative μονοπάτια. Ξεκινώντας το 2014 σαν ένα studio project, κατέληξε μέσα στο 2016 με full lineup ολοκληρωμένης μπάντας. Κατά τη διάρκεια του 2015 ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του πρώτου full length album, όπου πλέον, τον Ιούνιο του 2016 θα είναι έτοιμο για digital & physical release. Το line up αποτελείται από τους: Peter Gus: Vocals (Spitback), Spyros Pafilis: Guitar (Flybywire, Unsin), Chris Piel: Guitar (Shiverspine), Nikwnas Tzifas: Drums (Furor), Antonis GLX: Bass (Elysion).

Links:


*** Heritage (Άρτα)

Οι Heritage δημιουργήθηκαν από τον Κώστα και το Δήμο το Νοέμβριο του 2006. Τον Απρίλιο του 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο ντέμο τους "One more for the road" σαν τριμελής μπάντα. Στη συνέχεια καθώς γινόντουσαν γνωστοί από τις δυνατές live εμφανίσεις τους προστέθηκε και δεύτερη κιθάρα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Herencia On The Road το καλοκαίρι του 2009. Από το καλοκαίρι του 2011 μετά από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους έγιναν ακόμη πιο δυναμικοί και τεχνικοί. Τον Ιανουάριο του 2012 σε συνεργασία με το Γιώργο Μπόκο (Stone Cold Dead, ex Rotting Christ) άρχισε η προπαραγωγή του δεύτερου άλμπουμ τους Law. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν ένα χρόνο αργότερα στα Devasound Studios με το Φώτη Benardo και το Γιώργο Μπόκο για να ολοκληρωθούν στα Grindhouse Studios. Το Law κυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου, 2015 από την Uncle Jack Records. Highlights στη μέχρι τώρα πορεία τους η εμφάνισή τους στο Ράδιο Αρβύλα το 2009 και οι αμέτρητες live εμφανίσεις τους σε διάφορες ιστορικές σκηνές στην Ελλάδα. Τέλος, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως Gus G, Mats Leven, Holocaust, Nightstalker, Lord 13, Deus Ex Machina, Planet Of Zeus & 1000MODS.

Links:

*** Sober On Tuxedos (Μέγαρα)

Οι Sober on Tuxedos είναι ένα southern rock - stoner σχήμα με progressive επιρροές και ξεχωρίζουν για τον βαρύ αμερικάνικο ήχο τους. Δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Στέλιο Μαγαλιό (vocals) και τον Χρήστο Κιτσαντά (guitars), ενώ στη σημερινή μορφή του σχήματος προστέθηκαν λίγο αργότερα ο Κώστας Μαζιώτης (bass) και ο Joni Moas (drums). Αποτελούν ένα μουσικό αμάλγαμα που δε συναντάται συχνά και δεν παραβλέπεται εύκολα. Συνδυάζουν τον ηλεκτρικό ήχο με σκληρές μελωδίες και φωνητικά που μυρίζουν σαν καυτή άσφαλτο και αφήνουν την αίσθηση σαν κάποιος να κατάβρεξε τη σκηνή με παλαιωμένο ουίσκι. Ο ήχος τους, κινούμενος ανάμεσα στο heavy rock και το stoner σχηματίζει έναν καμβά ηλεκτρικών επιρροών δοσμένων με το μοναδικό και ατόφιο ύφος τους. Ο δίσκος τους με τίτλο «Welcome to the Liquor Store» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016 με την MLK.

Links:

*** BEYOND PERCEPTION (Αθήνα)

Οι BEYOND PERCEPTION δημιουργήθηκαν το 2004, αρχικά ανήκοντας στον χώρο του progressive metal. Μετά την κυκλοφορία της πρώτης ηχογράφησης του συγκροτήματος με την μορφή ενός demo, η μπάντα άλλαξε μουσική κατεύθυνση περνώντας στον χώρο του Sludge stoner metal με περάσματα και στον ήχο του Hardcore. Η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος ήρθε το 2008 με τον τίτλο “The Final Descend”. Ακολούθησε η υπογραφή συμβολαίου με την Casket Music Corpo Records UK και η εκτεταμένη συμμετοχή της μπάντας σε συναυλίες μαζί με μεγάλα εγχώρια και ξένα συγκροτήματα. Τον Σεπτέμβριο του 2010 οι BEYOND PERCEPTION κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκο τους με τον γενικό τίτλο “Blood and Whiskey” μέσο της ανεξάρτητης αμερικανικής δισκογραφικής DSN Music. Το πρώτο video clip στο κομμάτι “Hydra” , όπως και ένα tour του συγκροτήματος στην Ελλάδα, Αγγλία και Ιρλανδία ήρθαν αμέσως μετά. Τον Απρίλιο του 2014 οι BEYOND PERCEPTION υπέγραψαν με την Turkey Vulture / Bungalo Records Universal Music Group Distribution, κυκλοφορώντας τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο “Anthem For The Wasted” , πυροδοτώντας ένα νέο κύκλο ζωντανών εμφανίσεων. Οι BEYOND PERCEPTION έχουν μοιραστεί την σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Nightstalker, Rotting Christ Suicidal Angels, Spiritual Beggars, Annihilator, Goran Bregovic, Ava Inferni και πολλά άλλα. Έχουν λάβει μέρος σε δυο αφιερώματα του ελληνικού Metal Hammer διασκευάζοντας Metallica στο “Wherever I May Roam” και Pantera στο “Mouth For War”. Τον Σεπτέμβριο του 2015, οι BEYOND PERCEPTION ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις της επερχόμενης τέταρτης κυκλοφορίας τους.

Links:

*** Hypnotic Nausea (Αγρίνιο)

Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2013 και έχει συμμετάσχει σε αρκετά live και φεστιβάλ δίπλα σε μπάντες όπως οι Sasquatch, Poem, 1000Mods, Mother of Millions, Void Droid, Tuber, Need, Anal Veritas, SiXForNinE, Gus G, 3Fold Pain, Heritage, Godsleep κ.α. Με εμμονή στον αναλογικό ήχο και έχοντας ως καλλιτεχνικό αυτοσκοπό τη δημιουργία επιβλητικών ηχοτοπίων και συναισθηματικά φορτισμένης ατμόσφαιρας, οι instrumental post stoners Hypnotic Nausea δε χάνουν ευκαιρία να ανεβαίνουν σε stages σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελληνικής επικράτειας. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο concept album τους Hypnosis (2015), παρουσιάζοντας ένα κράμα ηλεκτρικής riffολογίας και ηλεκτρονικών στοιχείων κάτω από ένα σαουντρακικό πρίσμα. Κάθε κομμάτι του Hypnosis παραλληλίζεται με ένα από τα στάδια της ύπνωσης, με σκοπό την ενδελεχή εσωτερική ανασκόπηση του ατόμου και την ψυχική του ίαση από την υπνωτισμένη κοινωνία που το "μόλυνε".

Links:

*** Serenity Broken (Αθήνα)

Οι Serenity Broken είναι μία 5μελής Αθηναϊκή μπάντα που ιδρύθηκε το 2010, κυκλοφόρησε μέχρι σήμερα ένα δίσκο, ένα EP και ένα single. Στο μίξερ μπλεντάρουν δίχως φόβο alternative metal, hard rock με ολίγες τζούρες από grunge. Με ντάλα ζέστη, ήλιο και πάθος θα χτυπήσουν αδυσώπητα τα χώματα του Αιγίου στο MonoMetal Festival 2016.

LINKS:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου