Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

WOLFHOWL: "The Purity Of Mother Nature" (EP Review)

Artist: Wolfhowl
Album: The Purity of Mother Nature EP
Year: 2016
Label: War Productions

 Τρίτη δουλειά από τον Faethon από την Κεφαλονιά και σίγουρα η πιο ώριμη μέχρι στιγμής.

 Ο καθαρός ήχος και το όλο ηχητικό αποτέλεσμα βοηθάει στην ακρόαση και την κάνει πιο ξεκούραστη και εύκολη. Η εκτέλεση σε όλα τα όργανα επίσης είναι άρτια και έχει βελτιωθεί πολύ απο τις πρώτες δουλειές του πρίν από 4 χρόνια.

 Τα τραγούδια κινούνται σε mid tempo ρυθμούς, με αρκετά Νορβηγικα στοιχεία κατ’εμε με μια καλή δόση επικούρας. Κάποια σημεία αγγίζουν ακόμα και το καθαρό heavy, ενώ δε λείπουν τα κλασσικά αργά blast beats, τα οποία πλαισιώνονται από ωραία lead.

 Το EP έχει 4 κομμάτα με συνολική διάρκεια γύρω στα 20 λεπτά. Σχήματα που μου έρχονται στο μυαλό (αν και δέν θα ήθελα να το συγκρίνω με κάποιο), τουλάχιστον για τον ήχο και το μουσικό ύφος είναι: Taake, Darkthtrone, Gorgoroth. Ένα τραγούδι έχει και Ελληνικούς στίχους (το Κάθαρσις), που το κάνει αρκετά ενδιαφέρον και είναι κάτι που δε βλέπουμε συχνά σε εγχώριες μπάντες, σε αντίθεση με σχήματα της βόρειας Ευρώπης, που το κάνουν συχνά και θεωρείται και “cool”. Ακόμα και το εξώφυλλο απεικονίζει μια λιμνοθάλασσα στην πατρίδα του την Κεφαλονιά.
 Δεν θα διακρίνω κάποιο κομμάτι ή κομμάτια, γιατί πιστεύω ότι όλα είναι πολύ καλά. Αν και 4, έχουν δουλευτεί καλά και ακούγονται πολύ ώριμα.

 Γνωρίζω τον Faethon από την εποχή που παίζαμε μαζί live (σε διαφορετικές μπάντες), στις γνωστές σκηνές της Αθήνας (An club κλπ), 10 χρόνια πρίν και πιστεύω ότι επιτέλους κατάφερε ένα όνειρο που είχε για πάνω απο 10 χρόνια και με αυτό το EP πραγματικά δείχνει τις δυνατότητες του στο έπακρο. Συγχαρητήρια, θα αναμένω και δίσκο σύντομα αδερφέ!  

7,5 /10

Geegor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου