Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

SONATA ANTARTIKA: "#no_filter" (Album Review)

Δεύτερο album για τους Έλληνες Comedy Metallers Sonata Antartika, που πραγματικά το περίμενα με έντονο ενδιαφέρον, καθώς το “Σονάτα Σε Τρολ Μινόρε” που προηγήθηκε, ήταν μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες που έχω ακούσει στο είδος.
O νέος δίσκος ονομάζεται  "#no_filter" και δεν θα απογοητεύσει κανέναν οπαδό τους, καθώς μουσικά κινείται στο ύφος του προηγούμενου, χωρίς όμως να έχει την ίδια αμεσότητα, ενω στιχουργικά θα προσφέρει άφθονο γέλιο, που αυτός είναι και ο σκοπός μιας μπάντας που κάνει σάτιρα.
Το album ξεκινάει με το Instumental "Αυτοκρατορικός Μάης", διασκευάζοντας λίγο από το "O Fortuna" του Carl Orff, μουσική που χρησιμοποιούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ομιλίες του και είναι το ιδανικό Intro, ώστε να προλογίσει το τραγούδι "ΠΑΣΟΚ" που ακολουθεί, αναπολώντας τις μέρες δόξας του κόμματος, η σάτιρα σε όλο της το μεγαλείο!
Αν παίζεις με μπάλες, με φωτιά και με κορίνες στο θησείο, αν επίσης παίζεις και Μπαλάφα και φοράς την ίδια μπλούζα από το 97', ζώντας στην Ινδία πάνω σε ελέφαντα, παρέα με τον Gandalf, τότε ακόμα και αν είσαι άσχημος, αν έχεις τζίβες και χόρτο, η "Ενεργειακή Ψωλή" κάνει δουλίτσα.
Το επόμενο τραγούδι "Στο Facebook Θεά (Σκατά Από Κοντά)", απεικονίζει ιδανικά την ψεύτικη ζωή μέσα από τα social media, μια επίσκεψη στην αρχική σας θα σας το θυμίσει.
To πέμπτο τραγούδι του δίσκου ονομάζεται "5" και είναι μέσα στην απελπισία, για να συνεχιστεί ο δίσκος με το "Με Πήγε Σερπαντάιν Όφερινγκ", βγαλμένο μέσα από την ζωή, καθώς αν τρως στου Ντίμου του μπέργκερ, το πληρώνεις ακριβά, ο τίτλος προφανώς και είναι ένα parody στο "The Serpentine Offering" των Dimmu Borgir.
Το "Grindcore Της Αγάπης" είναι ένα άψογο parody στο είδος, για να ακολουθήσει ο "Captain Κομμάτιας", που όλοι μας τον έχουμε συναντήσει κάπου.
Το "Click Here To Get Hot Chicks (100% WORKING!!!1)" είναι από τα καλύτερα τραγούδια του album και τελικά δεν δουλεύει.
Ο "Δαβίδ Και Ψωλιάθ" είναι μια σύγχρονη απεικόνιση της ιστορίας, αλλά τον Δαβίδ δεν τον φοβίζει το θεριό.
Αν ακούτε maistream μουσική και όχι metal, νομίζω ότι "Το Πιο Σοβαρό Τραγούδι Έβερ" είναι γραμμένο για εσάς.
Το "Ice Dearth" που ακολουθεί, είναι ένα καταπληκτικό parody στην μπάντα, με τον Αλέξανδρο (κιθάρα) να τραγουδάει σχεδόν ολόιδια με τον Matt Barlow. Επίσης ο τίτλος θυμίζει πως φώναζε το μισό Rodon το 99', το όνομα των Iced Earth στην συναυλία τους.
Το "Πίτσα Πάλι" δείχνει όλη την αγάπη των Sonata για την Pizza. Ο δίσκος τελειώνει με "Το Πλαστικοπάπαρο Του Μπουκόφσκι" και όπως θα έλεγε ο μεγάλος Χάρρυ Κλυνν: "Μιλάμε για  Πολύ Νόημα".
Ένας ακόμα πολύ καλός δίσκος από τους Sonata Antartika... 8,5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου