Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

DIVINER: "Fallen Empires" (Album Review)

Με το που πατάς το play για να ακούσεις το ντεμπούτο album των Diviner, "Fallen Empires", μια θάλασσα από εκπληκτικά riffs σε παρασύρει σε ένα ατελείωτο headbanging.
Diviner αποτελούνται από τον Γιάννη Παπανικολάου των Rock n' Roll Children στη φωνή (ex- InnerWish, Battleroar), o oποίος είναι και δημιουργός της μπάντας, με συνεργάτη του στην σύνθεση, τον σπουδαίο κιθαρίστα Θύμιο Κρίκο, γνωστός από τη δουλειά του με τους InnerWish, στις κιθάρες βρίσκεται επίσης ο Γιώργος Μαρουλής των 4Bitten και το line-up το συμπληρώνουν, ο Ηρακλής Μπουζιώτης των SiXforNinE στο μπάσο και ο Φραγκίσκος Σαμοΐλης των InnerWish στα drums.
Όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι ένα και ένα, με επιρροές που συνδυάζουν όμορφα, κλασικές Heavy Metal μπάντες, όπως οι Judas Priest (Evilizer) και φυσικά πιο μεταγενέστερες, όπως οι Dream Evil (Kingdom Come) με μια παραγωγή φρέσκια και σύγχρονη που κινείται πιο κοντά στον ήχο των Iced Earth. Ο δίσκος  μοιάζει να είναι ένα ταξίδι στις καλύτερες στιγμές του Heavy Metal και με πιο επικές στιγμές, όπως το μοναδικό "Τhe Legend Goes On"!!!
Νομίζω ότι παρόλο που έχουμε να κάνουμε με έναν δίσκο, που περνάς ευχάριστα ακούγοντάς τον, το σημαντικότερο είναι η επιστροφή του Γιάννη Παπανικολάου στη δισκογραφία, διότι κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η καλύτερη φωνή που έχει η χώρα μας στο κλασικό Heavy Metal και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα σε αυτό το album.
Το "Fallen Empires" είναι ένας δίσκος που θα ακούσουν με άνεση οι παλαιότεροι, αλλά και που προτείνω ανεπιφύλακτα και σε νεότερους ακροατές, γιατί διαθέτει όλα τα στοιχεία που θα τους κάνει να λατρέψουν αυτή τη μουσική!!   9/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου