Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

MONO METAL Open-Air Festival 2015: Συνέντευξη με τον Αντώνη Βλάχο!

Την ευκαιρία να μιλήσει με τον διοργανωτή του Mono Metal Festival, Αντώνη Βλάχο, είχε το Under The Sign Of Metal και ο Δημήτρης Άγας.
Διαβάστε παρακάτω όσες πληροφορίες χρειάζεστε για μια διοργάνωση που έχει στηθεί με μόνο σκοπό της τη μουσική και τη διασκέδασή σας...


Καλησπέρα Αντώνη, θες να μας πεις ποια ήταν η ιδέα πίσω από την δημιουργία του Mono Metal Festival; Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται, σωστά;

-Το MONO METAL Open-Air Festival, είναι ένα γεγονός, αποτέλεσμα θετικής ενέργειας, διάθεσης και δραστηριοποίησης για μουσική, όπως ακριβώς την θέλουμε. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πραγματοποιείται και φέτος θέλω να πιστεύω όπως και πέρυσι, θα κοσμήσει την βραδιά της 8ης Αυγούστου, με ιδιαιτερότητα .
Η αγάπη και η ανιδιοτελής προσπάθεια για μια ενωτική μουσική βραδιά, νομίζω δεν μπορεί να αφήσει κανέναν νοήμων μουσικόφιλο και μη, αμέτοχο.


Σαν εγχείρημα σε πεισμώνει η ιδέα να καθιερωθεί ένα MetalFestival στο Αίγιο; Ποιές βλέψεις έχεις γενικότερα για το Festival; 

-Σκοπός του festival είναι να εδραιωθεί και χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει, ενώνοντας μουσικούς από κάθε μέρος της Ελλάδας και όχι μόνο. Έχω οραματιστεί δεν σου κρύβω ένα festival στο οποίο ο κόσμος  που θα παραβρίσκεται θα διασκεδάζει και θα “ενδιαφερθεί” για τα συγκροτήματα που τον ψυχαγωγούν, διότι το επίπεδο της underground μουσικής στην χώρα μας, είναι πραγματικά τρομερά υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό μας. Οπότε , ΝΑΙ , θα κάνω τα αδύνατα δυνατά, ώστε να εδραιωθεί αυτό το φεστιβάλ.


Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για τις μπάντες που θα πάρουν μέρος στο φετινό lineup;

-Έχοντας μοιραστεί όλα αυτά τα χρόνια την σκηνή με αρκετά αξιόλογες μπάντες και καλλιτέχνες, νιώθω αρκετά τυχερός για την όμορφη επαφή που έχουμε διατηρήσει. Έτσι το να παραστεί η κάθε μπάντα στο φεστιβάλ “μόνο μέταλ” αφιλοκερδώς, είναι γεγονός από μόνο του. Το ευχαριστώ σε αυτή την περίπτωση είναι λίγο και δεδομένο. Η ανταμοιβή λοιπόν , είναι η συμμετοχή του κόσμου σε ένα φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο και η στήριξη των συγκροτημάτων αγοράζοντας merch από όσους δύνανται φυσικά. Στο δια ταύτα λοιπόν, έχοντας μπάντες στο φετινό lineup όπως οι Progressive/Metallers “Mother Of Millions”, οι Metalcore “Furor”, οι Nu/PostGrunge  “3 Fold Pain, οι symphonic metallers “Vault Of Acanthus”, οι  Alternative/Post  “Blame The Trees”, οι Alternative/rock “Disconnected” και οι Heavy Metallers “Masquera Di Ferro”, αντιλαμβάνεται κανείς πως η ποικιλομορφία των μουσικών ειδών συνθέτει ένα ουράνιο τόξο θα έλεγα, στον καμβά του φεστιβάλ.


Εκτός του ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, θέλω να μου πεις για ποιο λόγο θα πρότεινες σε έναν Αθηναίο ή από άλλη περιοχή metalhead, να περάσει την βραδιά του στο Mono Metal;

-Η πολυμορφική ατζέντα μας και η ομαδικότητα και αγάπη γι αυτό που κάνουμε, θα φανεί και περάσει αντίστοιχα, ενεργειακά  σε όσους παρευρεθούν. Επίσης δίνεται η ευκαιρία σε φίλους από περιοχές ανά την Ελλάδα, έστω τις κοντινές περιοχές, να απολαύσουν συγκροτήματα που δεν έχουν εύκολα την ευχέρεια να το κάνουν. Εν κατακλείδι, πάντοτε η “γεύση” ενός φεστιβάλ έχει σταθερή αξία.


To MonoMetal νομίζω είναι το τέλειο όνομα για festival και προσωπικά αγαπημένη φράση. Μοιάζει και σαν να δηλώνει ότι υπάρχει και εδώ σκηνή. Είναι και ένα κάλεσμα προς τους metalheads της επαρχίας;

-Αυτή η ατάκα βγήκε από χιουμοριστική προσέγγιση, απόλυτης έννοιας του τι είδος “πρέπει” να ακούει ένας μουσικός που σέβεται τον εαυτό του. (Γέλια) 
Είναι ιδιαίτερη, όπως και η διάθεση-ατμόσφαιρα του φεστιβάλ μας.


Ο επίλογος δικός σου...

-Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν και δουλεύουν για αυτό το φεστιβάλ, τους χορηγούς που μας στήριξαν, το crew των εθελοντών φίλων, τα γκρουπ που μας τιμούν με την παρουσία τους και τέλος όλους όσους σέβονται την προσπάθεια και θα στηρίξουν με την παρουσία τους.
Κλείνοντας, ευχαριστώ το Under The Sign Of Metal  και ιδιαιτέρως τη Βένια για το βήμα!
Σας περιμένουμε το Σάββατο 8 Αυγούστου, στο Κτήμα, 500 μέτρα μετά τις εργατικές κατοικίες προς Διγελιώτικα, Αίγιο.
Official Event: https://www.facebook.com/events/391799687676663/



Από τον Δημήτρη Άγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου