Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

PARADISE LOST: "The Plague Within" (Album Review)

"Σκοτάδι, πίσσα ρε παιδί μου! Μεγάλε μας την πέσανε λέω", έλεγε ο τεράστιος Χάρρυ Κλυνν σε έναν δίσκο του το 1985 ως "Βασίλης". Αυτά είναι και τα πρώτα συναισθήματα που σε διακατέχουν όταν ακούς τις πρώτες νότες του "No Hope In Sight", απ' το νέο δίσκο "The Plague Within" των πατέρων του Gothic Metal, Paradise Lost!
Oι Βρετανοί ξαναχτυπούν, φέρνοντας μεγάλη χαρά και ικανοποίηση  ακόμα και στον πιο δύσκολο οπαδό τους, αν και για εμένα προσωπικά, η μπάντα έχει ξαναβρεί τον εαυτό της από το "In Requiem" και μετά, προσφέροντας μια σειρά σπουδαίων δίσκων. Προφανώς και δικαιολογώ απόλυτα αυτόν τον ενθουσιασμό, καθώς ξαναεπέστρεψαν σε πιο Doom/ Death ρυθμούς, πράγμα που είχαν να δοκιμάσουν από το ξεκίνημά τους και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.
Αν και ήδη ο Greg  Mackintosh είχε δείξει από το 2010 τις διαθέσεις του να επιστρέψει στις ρίζες του, δημιουργώντας τους Vallenfyre, κανείς δεν πίστευε ότι ο Nick Holmes θα μπορούσε να ξανακάνει τέτοιου επιπέδου brutal φωνητικά, μέχρι να τον ξανακούσουμε αρχικά στους Bloodbath, ως "Old Nick" και τα γελάκια να κοπούν απότομα.
Ο δίσκος διαθέτει Gothic διαμάντια, όπως τα "No Hope In Sight", "An Eternity Of Lies", Doom αριστουργήματα που σε καθηλώνουν, όπως τα "Beneath Broken Earth" και "Sacrifice The Flame" και κατάμαυρα ατμοσφαιρικά έργα τέχνης, όπως το "Flesh From Bone", που θα ζήλευε κάθε Black Metal μπάντα και φυσικά το εκπληκτικό φινάλε "Return To the Sun".
Μία έκδοση του δίσκου που σας προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το Limited Deluxe Box Set, που περιέχει το album σε ARTBOOK, με extra σημειώσεις από την μπάντα για το κάθε τραγούδι, αλλά και ένα Bonus CD με 3 τραγούδια, τα πολύ καλά "Fear Of Silence", "Never Look Away" και το "Victim Of Past (Orchestral Version)", το οποίο είναι live! Επίσης το όλο πακέτο περιέχει το album και σε διπλό βινύλιο και αριθμημένο  ΑRΤ PRINT το υπέροχο εξώφυλλο που δημιούργησε ο μοναδικός Zbigniew Bielak, γνωστός από τη συνεργασία του στο σχεδιασμό του "Satanist" των Behemoth, αλλά και από artwork συγκροτημάτων όπως οι Mayhem, Watain, Ghost κ.α.
Γενικότερα το album διαθέτει όλα όσα αγαπάμε από αυτήν την μπάντα και πιστεύω ότι στην αναμέτρησή του με τον χρόνο, θα μπορέσει να σταθεί δίπλα στα αριστουργήματα του παρελθόντος "Gothic", "Icon" και "Draconian Times", μαζί φυσικά και με άλλα σπουδαία album που έχουν δημιουργήσει οι Shadowkings!!!   9,5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου