Τρίτη 12 Μαΐου 2015

TRENDY HOOLIGUNS: "Hooligunισμός" (Album Review)

To πολυαναμενόμενο album των Trendy Hooliguns, από φίλους και συγγενείς του συγκροτήματος, είναι εδώ και ονομάζεται "Hooligunισμός".
Το album ξεκινάει με το "Χάθηκες", ένα μικρό δείγμα μεγάλης τέχνης, αφιερωμένο σε όσους από τα έντεχνα έχουν ΠΙΕΣΗ, ακούνε ΔΙΕΣΗ, λατρεύουν τα ΩΔΕΙΑ, ζουν και αναπνέουν σε μία παρωδία!
Στη συνέχεια ακολουθούν τα "Την είδε αλλιώς" και "Φόκο Φόκο", με το δεύτερο να γράφεται μετά από παρακολούθηση συναυλίας του τεράστιου Τζίμη Πανούση και είναι με διαφορά μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου.
"Το πάρτυ" με την συμμετοχή του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και η "Πλέμπα" είναι δύο από τα πλέον αγαπημένα των φίλων των Trendy, καθώς έχουν γίνει video clip και lyric video αντίστοιχα, πριν την κυκλοφορία του album.
Ακολουθεί το  "Ψάχνω Αδελφό", με τη συμμετοχή του εξαιρετικού Bob Katsioni (Firewind, Outloud) στα πλήκτρα, μετά από πολύ κοπιαστική προσπάθεια. Υπάρχει σχετικό video στη σελίδα των Trendy Hooliguns.
Τα "Χέσε μέσα", "Πετάω Ψιλά", "Φίλε" και "Τα μπούτια σου", είναι μια σειρά κλασικής trendy καυστικής σάτιρας, που θα λατρέψουν οι φανατικοί οπαδοί της μπάντας.
Αν είσαι "Χίπστερ", μάλλον δεν θα σου αρέσει το επόμενο τραγούδι, ούτε ο δίσκος λογικά. Trendy Hooliguns λέγονται και απ' ότι λένε, θα σε βρούνε και ας τους βάλουν φυλακή.
Το album κλείνει με το "Απαγορευμένο", ένα τραγούδι αποτελούμενο από τα "Πρόκα" και "Ψωμί Κρεμμύδι", από τον πρώτο δίσκο "Το ξύπνημα των χαζών", με τον Θέμη Fad και Γιάννη Λαζαρίδη, να επιδίδονται σε ένα ξέφρενο λαϊκό γλέντι με μπουζούκι, αυθεντικά και αντρικά. Μετά από αυτό ο Γιάννης έφυγε στην Ολλανδία μετανάστης και τη θέση του πήρε o Απόλλωνας Σιακανδάρης.
Σε γενικές γραμμές, νομίζω έχουμε να κάνουμε με την πιο καλή δουλειά των Trendy Hooliguns, με τις συνθέσεις του Θέμη (Fad) Ιωάννου, να είναι πολύ καλά δουλεμένες και οι στίχοι του  Βασίλη Παρασκευά (Sexpyr), πιο καυστικοί από ποτέ!
Το εξώφυλλο του δίσκου είναι μια δουλειά του Γιάννη Τούσσα.   8/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου