Κυριακή 10 Μαΐου 2015

SENSERASE: Συνέντευξη με τους Κώστα Κατσαντώνη & Στέφανο Κουτσουρόπουλο!












Λίγες ώρες πριν τη συναυλία τους με τους Once Them Edens, 
Blame Kandinsky και Cartilage, ο Κώστας (Κιθάρα) και ο Στέφανος (Μπάσο) των Senserase, μίλησαν στον Δημήτρη Άγα και στο Under The Sign Of Metal.
Διαβάστε παρακάτω τι μας είπαν...

Καλησπέρα παιδιά, για αρχή πείτε μας δυο λόγια για τη μπάντα...

-Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία σας! Είμαστε οι Senserase, ο χαρακτήρας μας κυμαίνεται σε Mathcore/Progressive μονοπάτια και είμαστε από την Αθήνα. Διαθέτουμε αυτή τη στιγμή μια self release κυκλοφορία με 4 κομμάτια η οποία βρίσκεται online και είναι ελεύθερη προς τους ακροατές. 

Οι Senserase είναι:
Κώστας Τόγκας (Φωνή)
Κώστας Κατσαντώνης (Κιθάρα)
Φίλιππος Γκλίναβος (Κιθάρα)
Στέφανος Κουτσουρόπουλος (Μπάσο)
Στέλιος Πεπινίδης (Τύμπανα)



Πριν μετονομαστείτε σε Senserase, είχατε το όνομα "Mindstab" και παίζατε Metalcore. Νομίζω ο Αμερικάνικος ήχος κυλούσε από την αρχή στο αίμα σας, σωστά;

-Έχεις δίκιο, ήμασταν ταγμένοι στο βωμό του N.W.O.A.H.M. και μάλιστα είχαμε παρουσιάσει το τότε υλικό μας και σε πολλά live σε επαρχία και Αθήνα. Τότε ήταν που χάθηκε και το πρώτο μας promo και δεν καταφέραμε να κάνουμε ποτέ το release του. Ήταν ένα άκουσμα που έπαιζε πολύ στα μέσα μαζικής μεταλλικής ενημέρωσης  εκείνη την εποχή και ταυτόχρονα ήταν αγαπημένο μας είδος.


Θα θέλατε να μας πείτε τις επιρροές σας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο;

-Ξεκινάμε με συγκροτήματα όπως οι Meshuggah, the Dillinger Escape Plan, Sikth, War from a harlots mouth, Botch, Gaza, Car Bomb και άλλες μπάντες στον χώρο του Math και Chaotic Hardcore.


Πιστεύετε ότι ένα είδος όπως το Math Progressive Metal, μπορεί να βρει το κοινό του, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο;

-Το ζήτημα είναι να γίνει η αρχή με τη δημιουργία ενός μουσικού υπόβαθρου για το συγκεκριμένο ιδίωμα. Το Mathcore αποτελείται από περίπλοκες μουσικές δομές, αλλά περιέχει πολλά εκφραστικά μέσα, που είναι δύσκολο να εκφραστούν μέσω των ήδη υπαρχόντων μουσικών ειδών.


Ποιά θέματα σας απασχολούν στους στίχους σας;

-Οι στίχοι αφορούν κοινωνικά προβλήματα, επίκαιρες εξελίξεις και καταστάσεις, τις οποίες συσχετίζουμε, για παράδειγμα με νόσους η παθήσεις, εκφράζοντάς τες μέσα από αλληγορίες.


Ποιά είναι μέχρι ώρας η ανταπόκριση που έχετε λάβει για το Promo album σας;

-Ήδη τα πηγαίνει πολύ καλά και βλέπουμε κίνηση και από προσωπικά μηνύματα, αλλά και στους χώρους προώθησης μουσικής. Στις επερχόμενες εμφανίσεις μας θα υπάρξουν και hard copies για όσους ενδιαφέρονται να το έχουν σε μια μορφή πέραν της ηλεκτρονικής.


Σε λίγες ώρες παίζετε live με τους Once Them Edens, Blame Kandinsky και Cartilage στο Kookoo Live Music Bar. Θέλετε να μας πείτε σχετικά γι αυτό και για τους φίλους της μπάντας που θα δώσουν το παρόν;

-Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε την Spreading Dysphoria Industries και τον Ρωμανό, που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο μουσικό γεγονός. Επίσης είναι τιμή μας να παίζουμε μαζί με τέτοια ονόματα της Ελληνικής σκηνής. Ενδέχεται χαμός και μπάχαλα για το όλο event.  Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας μας από τις ζωντανές εκδηλώσεις, μεγάλο μέρος των φίλων μας έχουν δηλώσει την παρουσία τους για το αποψινό live. Ανυπομονούμε να τα πούμε με όλους από σκηνής και όχι μόνο!


Κλείστε όπως επιθυμείτε αυτή τη συνέντευξη...

-Ευχαριστούμε πολύ και πάλι για την συνέντευξή! Το metal να σας ευλογεί, hornz up \m/



Από τον Δημήτρη Άγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου