Κυριακή 24 Μαΐου 2015

SATYRICON: "Live At The Opera" (Album Review)

Το πρώτο live  album στην ιστορία των Satyricon είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μια συναυλία, αλλά με μια ξεχωριστή βραδιά για την μπάντα.
Ο δίσκος ονομάζεται "Live At The Opera", καθώς ηχογραφήθηκε στην Εθνική Νορβηγική Όπερα, με την συνοδεία της Royal Norwegian Opera Chorus, με το αποτέλεσμα να συναρπάζει.
To album βασίζεται κυρίως στις δουλειές τους, από το "Volcano" και μετά και φυσικά στον τελευταίο τους δίσκο, που έχει ως τίτλο του το όνομα της μπάντας και παρόλο που σαν κυκλοφορία μου είχε περάσει αδιάφορη, ομολογώ πως live τα τραγούδια και με την προσθήκη της χορωδίας, είναι συγκλονιστικά. Ακούστε για παράδειγμα τα "Tro Og Kraft" και "Our World, It Rumbles Tonight" και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Αυτό που έχουν δημιουργήσει οι Satyricon είναι σαν μια μίξη του soundrack του "The Omen", με τη μουσική της μπάντας, θυμίζοντας και αυτό που είχαν κάνει oi Rotting Christ στο "Sanctus Diavolos", σε συνεργασία με τον Χρήστο Αντωνίου των Septicflesh.
Πέρα από τα τραγούδια που ανέφερα προηγουμένως, το live από την αρχή ως το τέλος, είναι ένα  απόκοσμο ταξίδι με δυνατές στιγμές, όπως τα "Die by My Hand", "Den Siste", "The Pentagram Burns" και φυσικά το ιστορικό "Mother North", αλλά η στιγμή που στιγματίζει το live, χωρίς αυτό να γίνεται επιτηδευμένα, είναι όταν ο Sivert Høyem, ο πρώην τραγουδιστής των Madrugada, ανεβαίνει στην σκηνή και ερμηνεύει μαζί με την μπάντα το "Phoenix". Νομίζω το τραγούδι έχει λατρευτεί από τους απανταχού οπαδούς της μπάντας και όχι μόνο και ήδη θα πρέπει να θεωρείται κλασικό.
Το μόνο αρνητικό, που ίσως μπορώ να βρω σε αυτήν την κυκλοφορία, είναι ότι η μπάντα δεν επιλέγει να ερμηνεύσει τραγούδια, σε αυτήν την ιστορικά όμορφη στιγμή γι αυτήν, από τα "Dark Medieval Times", "The Shadowthrone"  και "Rebel Extravaganza".
Πάντως ο Satyr και ο Frost αποδίδουν τα μέγιστα και δείχνουν να το απολαμβάνουν.
Όποιο format και να προτιμήσετε, η νέα κυκλοφορία των Satyricon θα καταφέρει να σας μαγέψει και να σας καθηλώσει, είτε μπροστά απ' τις οθόνες σας είτε στο στερεοφωνικό σας.   9/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου