Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

DIZZINESS: "Bound by Strength" (Album Review)

Dizziness επιστρέφουν με το δεύτερο Full-length album τους, το "Bound by Strength", το οποίο όπως και ο προκάτοχός του "Offermort Heritage", βασίζεται στον Old School ήχο της παραδοσιακής ελληνικής Black Metal  σκηνής των 90's, με σαφώς πιο ώριμες συνθέσεις, αλλά και πολύ σημαντικές συμμετοχές!
Ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά με τα "Legion" και "Akation", με το δεύτερο στο μισό του, να θυμίζει το "Ηades" των Κawir, μπάντα που είναι από τις μεγάλες επιρροές των Dizziness και στα δύο αυτά τραγούδια, guest πίσω από τα τύμπανα βρίσκεται ο πολυτάλαντος μουσικός Bornyhake Ormenos (Kawir, Borgne, Enoid, Pure κ.α.). Στη συνέχεια ακολουθούν δυο συνθέσεις που ξεχωρίζουν, το "...of Virtue and Might", στο οποίο στα αντρικά φωνητικά είναι ο Έλληνας κιθαρίστας των Νορβηγών Den Saakaldte, Sykelig και στα γυναικεία, η Henriette Bordvik των Lazy, γνωστή από το πέρασμά της, από τους Sirenia και το άψογο  "Myrmidons", το οποίο είναι μια ένωση Amon Amarth των πρώτων δίσκων και Kawir!!! Ακολουθούν το πιο κλασικότροπο, "Odyssey" και το ταξιδιάρικο "Prometheus". Ο δίσκος κλείνει με το "Deep Beneath an Ancient Dominion", το οποίο είναι μια διασκευή στους Varathron και στα φωνητικά βρίσκεται ο ίδιος ο Stefan Necroabyssious, πράγμα που είναι τιμητικό για μια νέα μπάντα, αλλά δείχνει και τον χαρακτήρα αυτού του σπουδαίου μουσικού!
Εδώ να πούμε ότι στα drums βρισκόταν ο Yngve των W.E.B. και η μίξη και το mastering έγιναν από τον Αχιλλέα Καλαντζή (Varathron, Aenaon).
O δίσκος διατίθεται αρχικά σε 100 κασέτες και θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του σε CD.
Το νέο album των Dizziness λοιπόν, είναι κάτι που θα ευχαριστηθεί ο κάθε οπαδός του επικού μελωδικού Black Metal και για αυτό τον λόγο μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην μπάντα.  8,5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου