Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

PRIMORDIAL: “Where Greater Men Have Fallen” (Album Review)

Αν για μια βροχερή μέρα αναζητούσαμε ένα soundtrack, σίγουρα ένα από τα ιδανικότερα είναι το “Where Greater Men Have Fallen” των Primordial, καθώς αυτός ο δίσκος δημιουργεί την αίσθηση μιας ασταμάτητης βροχής.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το όγδοο album του και όπως αναμενόταν ξεχειλίζει από ποιότητα.
Οι Primordial για εμένα προσωπικά, αλλά φαντάζομαι και για τους περισσότερους από εσάς, είναι μια μπάντα που ξέρω τι να περιμένω, όχι με την έννοια ότι επαναλαμβάνονται, αλλά ότι είναι από τα συγκροτήματα που τα θεωρώ τίμια και πιστά στις αξίες τους, προσφέροντας πάντα αξιόλογη μουσική.
Στο νέο τους δίσκο λοιπόν ξεχωρίζουν, όπως πάντα άλλωστε, οι σπουδαίες ερμηνείες του Nemtheanga και σε συνδυασμό με τις θλιμμένες, επικές μελωδίες που τον πλαισιώνουν, αποτίει τον δικό του φόρο τιμής στους μεγάλους άντρες που έχουν πέσει στην μάχη.
Το “Where Greater Men Have Fallen”, ακούγοντάς το, σου δίνει την εικόνα δύο φίλων που βρίσκονται σε μια μάχη και ο ένας δίνει κουράγιο στον άλλο και με την δύναμη που πιστεύω ότι έχει η μουσική, αυτό το album με τον δικό του τρόπο, σου δίνει την ώθηση να σταθείς στα πόδια σου και να συνεχίσεις να μάχεσαι. 
Δεν θα ήθελα να σταθώ σε κάποιο τραγούδι του δίσκου ξεχωριστά, ήδη γνωρίζετε το ομότιτλο και το “Babel's Tower”, αλλά δεν γίνεται να μην σταθώ στο “Wield Lightning To Split The Sun”, που κλείνει το δίσκο, καθώς το θεωρώ ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν συνθέσει οι Primordial!!!
Θα σας πρότεινα να προτιμήσετε την Deluxe Edition, καθώς περιέχει ένα DVD με διάφορες live εμφανίσεις του συγκροτήματος!!! 
Και η βροχή δεν λέει να κοπάσει... 8,5/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου