Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

KAWIR: “Νυχτός Τελετήσιν: 20 Years Of Recordings” (Compilation Album Review)

Το Kawir Νυχτός Τελετήσιν: 20 Years Of Recordings” είναι μια διπλή συλλογή που καλύπτει με ένα ξεχωριστό τρόπο την τεράστια ιστορία του συγκροτήματος, διότι δεν είναι ένα συνηθισμένο Best Of, καθώς το υλικό που περιέχει είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον για όλους τους φίλους της μπάντας. 
Το πρώτο CD ξεκινάει με τα θρυλικά “Sinn (The Blazing Queen)”, “Adored Cry Of Olympus”, “Eumenides”, όταν πίσω από τα φωνητικά βρισκόταν ο τεράστιος Necroabyssious των Varathron, στην συνέχεια περιέχει τα “Daughters Of The Night” και το μέχρι πρότινος ακυκλοφόρητο “To Athena” από το 1997!!! Ακολουθούν τα “Empousa”, “Keres”, τα “Ares” και “Poseidon”, σε μια διαφορετική ηχογράφηση από το “Ophiolatreia Promo του 2007, το εκπληκτικό “Sword Of Dardanus”, σε μια διαφορετική μίξη που δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν, με την συμμετοχή του Σάκη Τόλη (Rotting Christ) και της υπέροχης Hildr Valkyrie. Το πρώτο CD κλείνει με τα “Titanomaxia”, “Prometheus” και το τραγούδι που από την στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας σε αυτή εδώ την κυκλοφορία έχει κερδίσει τους οπαδούς των Kawir και φυσικά αναφέρομαι στο “Io Pan”, ηχογραφημένο το 2010.
Το δεύτερο CD περιέχει τις πρόβες που έκανε η μπάντα για το μεγαλειώδες live των 20 χρόνων της στο Κyttaro club, στις 29/03/13, στην Αθήνα και πραγματοποιήθηκαν στα Dope Of Sound studio. Τα τραγούδια είναι τα εξής: “Sinn (The Blazing Queen)”, με την συμμετοχή της Hildr Valkyrie, “Ophiolatreia”, “Cosmic Verve”, “Poseidon”, “Ode To Time”, “Hecate's and Ianos”, με την συμμετοχή του R.W. Draconium (Chaosbaphomet), “To Cavirs”, με την συμμετοχή του R.W. Draconium και της Hildr Valkyrie, ακολουθούν τα “Artemis” και “Hermes”, στα οποία συμμετέχει ο Αcherontas V.P. και το “Isotheos”, με την συμμετοχή του Jim (Sarcastic Terror).
Εκτός από τις πρόβες το CD περιέχει και το Thanatos”, με την συμμετοχή των Archon Vorskaath στα drums (Ζemial, Agatus) του Eskarth The Dark στις κιθάρες (Agatus, Ζemial) και του Jim (Sarcastic Terror) στα φωνητικά και κλείνει με το Marasmus”, που είναι καινούριο τραγούδι και συνοδεύει αυτή την συλλογή.
Τον ήχο τον επιμελήθηκε ο Vladimir Uzelac, στα Wormhole studio και η μίξη στο δεύτερο album έγινε από τον Kώστα Σαββίδη, στα Dope Of Sound studio
Γενικότερα η όλη κυκλοφορία είναι πάρα πολύ καλή σε όλους τους τομείς, με ένα πλήρες booklet που περιέχει συνοπτικά την ιστορία της μπάντας, συνοδευόμενη από όμορφο φωτογραφικό υλικό και ένα κείμενο για το πως προήλθε ο πανέξυπνος τίτλος της συλλογής .
Σίγουρα το “Νυχτός Τελετήσιν” πρέπει να βρίσκεται σε κάθε δισκοθήκη, καθώς αποτελεί μια σύνοψη της ιστορίας ενός από των μεγαλύτερων συγκροτημάτων που έχει βγάλει η χώρα μας, αλλά και το Pagan Black Metal παγκοσμίως!!!   10/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου