Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

AGALLOCH: “The Serpent & The Sphere” (Album Review)

Με το που ακούς το όνομα των Αgalloch, το μυαλό σου ταξιδεύει αυτόματα σε δάση, χιονισμένα τοπία και γενικότερα στην ομορφιά της φύσης, σε συνδυασμό με τις υπέροχες μελωδίες τους, που τόσα χρόνια μας έχουν συνηθίσει.
Φέτος λοιπόν κυκλοφόρησαν το 5o κατά σειρά studio δίσκο τους, “The Serpent & The Sphere” και μετά από μια πιο old school προσέγγιση στο προηγούμενο album τους “Marrow Of The Spirit”, επιστρέφουν πιο κοντά στην φόρμα που τους είχε δώσει την αναγνωρισιμότητα τους...
O δίσκος είναι συμπαγής, με τις γνωστές επαναλαμβανόμενες μελωδίες, που είναι και το δυνατό σημείο των Αgalloch, οι οποίες αναπτύσσονται κατά την διάρκεια των τραγουδιών και απογειώνουν τις συνθέσεις, όπως στα “Birth and Death Of The Pillars Of Creation”, “The Astral Dialogue” και “Celestial Effigy”. Επίσης η παραγωγή είναι εξαιρετική, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Αξιοσημείωτη είναι και η δουλειά που έχει γίνει στα 4 instrumental τραγούδια του δίσκου, τα οποία 3 εξ αυτών “(Serpens Caput)”, “Cor Serpentis (The Sphere)” και “(Serpens Cauda), έχουν συντεθεί και εκτελεστεί από τoν Nathanaël Larochette, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και με τους Woods Of Ypres και το 4ο “Plateau Of The Ages”, είναι ίσως μια από τις καλύτερες συνθέσεις των Agalloch.
Συνολικά το “The Serpent & The Sphere” είναι μια εξαιρετική δουλειά, που συνδυάζει το Atmospheric Folk με το Post-Rock, σίγουρα δεν είναι σαν το ένδοξο “The Mantle”, ούτε σαν το εκπληκτικό “Ashes Against The Grain”, αλλά είναι αντάξιο του ονόματος της μπάντας.
Εμπιστευτείτε λοιπόν τη νέα δουλειά των Αgalloch, διότι με την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αποδείξει ότι είναι από αυτά  τα συγκροτήματα που και να θέλουν δεν μπορούν να απογοητεύσουν τους φίλους τους.   8,5/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου