Κυριακή 13 Απριλίου 2014

TUOMAS HOLOPAINEN: "Music Inspired By The Life Αnd Times Οf Scrooge" (Album Review)

Πίσω στο 1947, ο σπουδαίος Carl Barks, ο κορυφαίος συγγραφέας και σχεδιαστής ιστοριών του κόσμου της Disney, έπρεπε να ετοιμάσει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για το περιοδικό Donald Duck και μέσα σε αυτή δημιούργησε τον γνωστό σε όλους μας θείο, Scrooge Mc Duck! Μετά από πολλά χρόνια, στις αρχές των 90’s, o πιο ταπεινός μαθητής του Barks, o Don Rosa, ανέλαβε ένα δύσκολο φορτίο, να συγκεντρώσει ό,τι σκόρπιες αναφορές είχε κάνει ο σπουδαίος δημιουργός σχετικά με την ζωή του Scrooge μέσα στα κείμενα του και να δημιουργήσει μια ενιαία ιστορία!! Έτσι γεννήθηκε το Βίος Και Πολιτεία Του Σκρούτζ Μακ Ντακ, το οποίο αποτελείται από 12 επεισόδια και βραβεύτηκε με την σημαντικότερη διάκριση στον χώρο της Ένατης Τέχνης, το βραβείο Ἁισνερ!!!
Ένας από τους ανθρώπους που λάτρεψαν αυτό το βιβλίο, είναι και ο “δικός μας” Tuomas Holopainen και επειδή σαν χαρακτήρας δεν επαναπαύεται ποτέ και του αρέσουν τα δύσκολα, ανέθεσε στον εαυτό του την αποστολή, του να δημιουργήσει το Soundtrack αυτού του βιβλίου και το έκανε με τον ίδιο σεβασμό που προσέγγισε και ο Rosa το έργο του Βarks.
Μουσικά, οι φίλοι των Νightwish, να μην περιμένουν ένα Metal album στο γνωστό ύφος των Φινλανδών, ούτε την κλασική Disney προσέγγιση, όπως συμβαίνει μόνο στα μισά του “Duel & Cloudscapes”, αλλά όπως προείπα, ένα κανονικότατο Soundtrack, επικό, πομπώδες, ταξιδιάρικο και συγκινητικό, πιο κοντά στο ύφος που συνθέτει μουσική μια μεγάλη επιρροή του Ηοlopainen, ο Hans Zimmer.
Για την υλοποίηση αυτού του album συνεργάστηκε με την “Μοorstone Οrchestra” του Λονδίνου, όπως επίσης με τους Αlan Reid που έχει τον ρόλο του Scrooge, τις Johanna Kurkela και Johanna Livanainen, τον Τony Kakko κ.α
Το εξώφυλλο του δίσκου το σχεδίασε ο ίδιος ο Don Rosa, o οποίος επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν στο Artwork του album τα αυθεντικά πρώτα σκίτσα του 1992!!!
Ο δίσκος αυτός συστήνεται αποκλειστικά σε όσους μπορούν να διακρίνουν τον ηρωισμό του Scrooge Mc Duck και αγαπούν το έργο του Rosa, σε όσους τους αρέσουν τα επικά Soundtrack ταινιών φαντασίας και σε όσους εμπιστεύονται έναν από τους καλύτερους συνθέτες που έχει βγάλει η μουσική μας!    8/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου