Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ICED EARTH: "Plagues Of Babylon” (Album Review)

O αρχηγός Jon ξαναπήρε το όπλο του, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν και τόσο επικίνδυνος με αυτό. Ο Jon Schaffer αφού κέρδισε το μεγάλο στοίχημα με το εμπνευσμένο Dystopia και γέμισε με ενθουσιασμό τις τάξεις των οπαδών, βρίσκοντας παράλληλα και την κατάλληλη φωνή πίσω από το μικρόφωνο της μπάντας, που έδιωξε όλες τις γκρίνιες, στο πρόσωπο του εξαιρετικού Stu Block, μας παραδίδει το νέο τους δίσκο “Plagues Of Babylon”.
Στο νέο τους album λοιπόν οι Iced Earth γίνονται ξανά σκοτεινοί, ειδικά στο πρώτα 6 τραγούδια τα οποία αποτελούν μια concept θεματολογία στο ύφος του “Something Wicked This Way Comes”. Τα χαρακτηριστικά riff του Jon είναι εκεί, όπως και τα εκπληκτικά refrain που το ελληνικό κοινό λατρεύει, με τραγουδάρες όπως τα Plagues Of Babylon και Democide, όμως δυστυχώς κάτι λείπει και κάποιες συνθέσεις ακούγονται απλά ως γεμίσματα του δίσκου, ενώ είχαν τις δυνατότητες για το κάτι παραπάνω, όπως π.χ το Resistance, στο δεύτερο μισό του album κυριαρχεί ο άλλος εαυτός των Iced Earth με τις χαρακτηριστικές Power Ballads, όπως το εξαιρετικό If I Could See You”.
Ο δίσκος έχει και σημαντικούς guest, καθώς συμμετέχει ο τεράστιος Hansi Kürsch των Blind Guardian, αλλά δυστυχώς μόνο με δεύτερα φωνητικά σε 5 από τα τραγούδια του δίσκου και αν εξαιρέσεις κάποια δευτερόλεπτα μαγείας περνάει σχεδόν απαρατήρητος, κάτι που δεν μου άρεσε προσωπικά, αλλά ίσως να μην ήθελαν οι Iced Earth να θυμίσουν έντονα τους Demons & Wizards, όπως επίσης και τον Russell Allen των Symphony X και τον Michael Poulsen των Volbeat, στην πολύ καλή διασκευή στο Highwayman του Jimmy Webb, με τον Poulsen να το φέρνει στα μέτρα του και να το κάνει 100 % δικό του.
Το album λοιπόν διαθέτει αρκετά τραγούδια που θα μείνουν, αλλά δύσκολα θα κρατηθεί στις επιλογές μας όταν θα θέλουμε να ακούσουμε έναν δίσκο τους     7,5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου