Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ROTTING CHRIST: Gagarin 205, Athens, 7 & 8/ 12/ 13 (Live Report)

25 χρόνια Rotting Christ!!! Και οι ηγέτες ολόκληρης της ελληνικής σκηνής το γιόρτασαν με δύο συγκλονιστικά live στο Gagarin, από αυτά που μόνο αυτοί ξέρουν να δίνουν!!!
Και τα δύο live έγιναν Sold Out, με τον κόσμο να γεμίζει ασφυκτικά τον χώρο, για να τιμήσει αυτό το μεγαθήριο.
Ας δούμε όμως τις δύο μέρες ξεχωριστά. Το Σάββατο στις 7 Δεκέμβρη, οι Rotting Christ έπαιξαν ένα 3ωρο show, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της ιστορίας τους και ο κόσμος είχε δημιουργήσει τεράστια ουρά έξω από το Gagarin, με αποτέλεσμα οι πόρτες να ανοίξουν μισή ώρα νωρίτερα από την ανακοίνωση. Όλοι στις θέσεις τους, τα φώτα σβήνουν και οι εικόνες του εκπεσόντος αγγέλου, δημιουργούν το πιο καθηλωτικό intro που έχω δει ποτέ... "Και οι επτά άγγελοι εσάλπισαν" και οι Rotting Christ ξεκινούν με το "ΧΞΣ" από τον νέο τους δίσκο "Κατά τον δαίμονα εαυτού", "dub-saĝ-ta-ke", "Athanati Este", "Κατά τον δαίμονα εαυτού" και "Nemecic", ήταν αρκετά για να κατεδαφίσουν το Gagarin από το πέμπτο τραγούδι κιόλας και ακόμη ήταν πολύ νωρίς, ένα mini πέρασμα από την πιο ατμοσφαιρική πλευρά του εαυτού τους, παίζοντας τα "After Dark I Feel", "Sorrowfull Farewell" και "Among Two Storms", για να ξανασβήσουν τα φώτα και να βουρκώσουν όσοι αισθάνονται τους Rotting Christ μέρος της ζωής τους, από τους ήχους του "Gloria de Domino Inferni" και οι εικόνες από το ένδοξο παρελθόν της μπάντας, με τον Magus και τον Jim Mutilator, κόβουν την ανάσα!!!
Ο Σάκης αφού ευχαριστεί αυτά τα δύο σπουδαία πρόσωπα για την προσφορά τους, λέει:
"Ας πάμε πίσω στο 89', εκεί που ξεκινήσαμε", και τα "Feast of the Grand Whore" και "The Nereid of Esgalduin" από το Satanas Tedeum (Demo), μαζί με το "The Forest of N'Gai", από το Passage to Arcturo (EP), μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε, ο Σάκης λέει: "1993, "Thy Mighty Contract" και τα "The Sign of Evil Existence", "Transform All Suffering into Plagues", "Fgmenth, Thy Gift", "Exiled Archangels", παίζονται το ένα μετά το άλλο, χωρίς να αφήνουν πολλά περιθώρια, ώστε να χαρακτηριστεί το show ως το καλύτερο της χρονιάς!!!
Τα mosh pit δίνουν και παίρνουν, ο Σάκης φωνάζει "ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ" και η διασκευή στο κλασικό έπος των Thou Art Lord, "Societas Satanas", ανέβασε κι άλλο την αδρεναλίνη!!!
Μετά το "Orders from the Dead" με την ανατριχιαστική φωνή της Diamanda Galas, η μπάντα συνέχισε με άλλα 13 τραγούδια (!!!!!), απ' όλη τη δισκογραφία της, όπως τα "In Yumen - Xibalba", "Χάος γένετο (The Sign of Prime Creation)", "Δαιμόνων βρώσης", "Non Serviam", με την μπάντα να γίνεται ένα με το κοινό, ενθουσιάζοντάς το και με αρκετές εκπλήξεις, με τραγούδια όπως τα: "Quintessence", "The Call of the Aethyrs" και "Lucifer Over London", που δεν παίζονται και τόσο συχνά.
Η μπάντα μας ευχαρίστησε και ανανέωσε το ραντεβού μας για την Κυριακή, όπου είχε για παρέα της τους Slaughtered Priest και Necrovorous, που έπαιξαν κολασμένα και Old School, δημιουργόντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα, με το κοινό να ανταποκρίνεται και στις δύο μπάντες, κάτι που ήταν πολύ ωραίο σαν εικόνα.
Οι Rotting Christ ξανά στην σκηνή, με τον Βαγγέλη και τον Γιώργο να πλαισιώνουν τον Σάκη, δημιουργόντας σίγουρα τους πιο δυνατούς Rotting Christ όλων των εποχών, σε live εμφανίσεις και τον Θέμη να θυμίζει σε όλους γιατί είναι ο βασιλιάς Sauron.
Η πόρωση του Σάκη, που έβλεπε το δεύτερο σερί Sold Out, ήταν απερίγραπτη και όταν παίχτηκαν τα τραγούδια από το Satanas Tedeum (Demo), φώναξε χαρακτηριστικά: "Necrocannibalistic Death Noise", για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, όπως επίσης συχνά πυκνά "Hail Old School"!!!
Αυτή τη φορά στην αναφορά για το "Thy Mighty Contract" παίχτηκαν και τα "Dive the Deepest Abyss" και "The Fourth Knight of Revelation" και το "Archon", από το "Triarchy of the Lost Lovers", το πλαισίωσαν το "King of a Stellar War" και "Shadows Follow".
Ο Σάκης ευχαρίστησε το κοινό πάρα πολλές φορές για το διπλό Sold Out, για τα 25 τους χρόνια και υποσχέθηκε ότι όσο περνάει απ' το χέρι τους, θα συνεχίσει για άλλα τόσα, επίσης ζήτησε μια αναμνηστική φωτογραφία μπάντας και κοινού, κάτι που το κάνουν για πρώτη φορά σε πορεία 25 χρόνων και αυτό δείχνει πολλά!
Εμείς να ευχηθούμε στους Rotting Christ να συνεχίσουν για πάντα το έργο τους και να τους πούμε ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την ψυχή μας!!!

Δημήτρης Άγας

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του live εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου