Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

HUMAN SERPENT: Συνέντευξη με τον Χ.

Το Under The Sign Of Metal και ο Δημήτρης Άγας φιλοξενούν τον Χ. των Human Serpent σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη, ανάλογη του Demo τους “The Eternal Loyalty To Misanthropy”.


Καλησπέρα Χ. για αρχή θα ήθελα να συστήσεις την μπάντα σε όσους δεν έχουν ακούσει το Demo σας “The Eternal Loyalty To Misanthropy”.
  
Είμαστε οι Human Serpent από την πόλη της Λαμίας. Ιδεολογικά ταυτίζουμε τον εαυτό μας με το Black Metal, που ακολουθούμε σαν οπαδοί εδώ και αρκετά χρόνια και ως μπάντα η δράση μας ξεκίνα τους τελευταίους μήνες του 2012. Η θέση μας ως μπάντα είναι καθαρά ιδεολογική και όχι ως λάτρεις μαζέματος μερικών "likes" στο Facebook..
  
Ακούγοντας την δουλειά σας με ενθουσίασε η μίξη μελωδίας και επιθετικότητας. Έχετε μια συγκεκριμένη γραμμή που κρατάτε όταν συνθέτετε ή στον δίσκο που ετοιμάζετε θα ακούσουμε κάτι διαφορετικό; 

Ήδη ετοιμάζεται το πρώτο Full Length της μπάντας, που θα κυκλοφορήσει μετά τα μέσα του 2014, από την Ρώσικη Death Κnell Productions.. Θα περιέχει 8 κομμάτια αρχέγονου, λυσσαλέου, ωμού Black Metal. Το αποτέλεσμα για την ωρα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό από την πλευρά μας… Σίγουρα υπάρχει ένας ‘’τρόπος’’ για την ετοιμασία ενός κομματιού, αλλά ποτέ δεν είχαμε κάποια συγκεκριμένη δομή για το πώς ‘’πρέπει’’ να είναι αυτό..

Το intro στο “Whores Of The Coming Plague”, προσδίδει μια ατμόσφαιρα. Γενικά θεωρείτε πάντα επίκαιρα τα μηνύματα ενάντια των οργανωμένων θρησκειών;

Το intro ακολουθεί ένα μινιμαλιστικό σχέδιο και στοχεύει προς κάθε κατεύθυνση Θρησκευτική ή Πολιτική. Τον καιρό που γράφαμε το κομμάτι, θεώρησα ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ καλό να ενωθεί με το κομμάτι.. Ξέρουμε ότι μια Ορθόδοξη ωδή δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά, 1ον δεν μας ενδιαφέρει και 2ον για τα άτομα που ξέρανε να το ‘σχολιάσουν’ καυστικά, είναι πιο πρωτότυπο να είσαι ένας βλάκας αρχαιολάγνος χωρίς κανένα νόημα σκεπτικότητας ή ύπαρξης; Επίσης, μερικά από τα κύρια θέματα στους στίχους μας και γενικά στην καθημερινότητα μας, είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας προς κάθε πτυχή των οργανωμένων θρησκειών και κάθε είδος πολιτικής, αν αυτό λέγεται ‘’αριστερά η δεξιά’’… Όλα αυτά είναι ένα ‘’στρώμα’’ ανθρωπόμορφων παράσιτων μιας ηλίθιας συνολικής ρουτίνας, που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τον βωμό του χρήματος και το πώς θα σε καταφέρει να γίνεις κομμάτι σκουπιδιών, που επιταχύνει την πνευματική πτώση και τον ουσιαστικό αφανισμό σου από κάθε είδος δικαίωμα..
Οπότε ναι, θεωρούμε ότι τα κανιβαλισμένα ‘’πρόβατα’’ προς σφαγή είναι πάντα θέμα επίκαιρο..

Πες μας 4 δίσκους που έχουν επηρεάσει την μπάντα...

Κάθε μέλος των Human Serpent έχει τις δικές του επιρροές και τη δική του "αγαπημένη" μπάντα! Είναι πραγματικά δύσκολο να ονοματίσω 4 δίσκους, γιατί δεν είναι μόνο 4. Είμαστε επηρεασμένοι από το Metal ως σύνολο, ακούμε και υπηρετούμε το Black Metal. Είμαστε μεγάλοι οπαδοί της Νορβηγικής, της Φιλανδικής, της Σουηδικής, της Γαλλικής και της Ελληνικής σκηνής… Είναι ένα κράμα επιρροών που κάνουν τον ήχο της μπάντας να είναι αυτό που είναι σήμερα.


Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα Black Metal συγκρότημα που έχει έδρα του την επαρχία; 

Το πρόβλημα σε μια επαρχιακή πόλη είναι ότι δεν υπάρχουν άτομα αριθμητικά, που να ενδιαφέρονται να στηρίξουν το Black Metal ή και το Metal γενικότερα. Καταλαβαίνω απόλυτα όλες τις επαρχιακές μπάντες που δίνουν το δικό τους αγώνα να κρατήσουν ζωντανή όλη τους την προσπάθεια που κάνουν, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι μπάντες στην επαρχία θα είχαν σαφώς άλλες ‘’ευκαιρίες’’ αν ήταν στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη. Μπορεί η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη να έχουν πληθυσμό.. Αλλά νομίζω ότι σε αυτή τη χώρα θα υπάρχει πάντα και παντού ο βούρκος των αντί-supporters ‘’χωρίς λόγο’’, αντί-supporters από απλό φθόνο, λες και θα τους κλέψεις την ‘’καριέρα’’ , του ξερόλα μεταλοπατέρα, της κλίκας , του ‘’φίλου’’ που θα σε θάβει πισώπλατα και του ‘’μεταλλά’’ με ημερομηνία λήξης, που ότι κάνει το κάνει μπας και γαμήσει καμιά μαυροφορεμένη καριόλα.. Όλους αυτούς τους ΒΛΑΚΕΣ τους έχουμε φάει στην μάπα και χέζουμε στους τάφους τους…
Είμαστε 2 μόνιμα μέλη και κάποιες ‘’άσχημες’’ συγκυρίες του παρελθόντος μας έθεσαν τις βάσεις να ‘δέσουμε’ ουσιαστικότερα σαν αδέρφια και μουσικά..
Όλο αυτό μας κάνει πιο δυνατούς σαν χαρακτήρες και πολύ πιο σίγουρους στις επιλογές μας και στις κινήσεις μας..

Ποια είναι τα άμεσα πλάνα σας και τι έχετε θέσει ως στόχους στην μπάντα;
  
Τα άμεσα πλάνα μας ως μπάντα είναι η ολοκλήρωση του άλμπουμ και η ‘ομαλή’ κυκλοφορία του..  
Τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει από την Abyssic Black Cult Records ένα 6-way split με κάποιες αξιόλογες μπάντες της εγχώριας σκηνής, σε περιορισμένες κόπιες σε συλλεκτική κασέτα.
Ακόμα στα πλάνα μας είναι ένα live που αναμένουμε να ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες..
Από την άλλη οι στόχοι μας είναι να διατηρήσουμε ακέραια την ιδεολογική ταυτότητα της μπάντας και τον μινιμαλισμό που θέλουμε να περάσουμε εκεί που ‘’πρέπει’’… Αν ποτέ αυτό δεν είναι δυνατό να γίνεται για τον άλφα ή βήτα λόγο, απλά θα σταματήσουμε την ύπαρξη μας ως Human Serpent.
  
Ευχόμαστε τα καλύτερα, κλείστε όπως θέλετε εσείς αυτή τη συνέντευξη… 

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που δίνετε να περάσουμε τις απόψεις μας…
Νέα της μπάντας θα βρείτε στον Official χώρο μας: 
http://humanserpentofficial666.blogspot.gr/ 

Support The Underground…

  Από τον Δημήτρη Άγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου