Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

FALKENBACH: "Asa" (Album Review)

Τα έργα και η δράση του σπουδαίου Vratyas Vakyas με τους Falkenbach είναι γνωστά στις τάξεις των metalheads που αρέσκονται στο καλό Folk/ Viking/ Black Metal με αναφορές στην σκανδιναβική μυθολογία γενικότερα.
Φέτος λοιπόν οι Falkenbach κυκλοφόρησαν το 6ο Full-length album τους, το “Αsa”, που ακόμα και τουριστική σχέση να έχει κάποιος με το είδος, δεν γίνεται να μην ταξιδέψει το μυαλό του και να μην δημιουργήσει εικόνες με χιονισμένα τοπία και Vikings… πότε να κάθονται δίπλα σε μια αναμμένη φωτιά και πότε να μάχονται... διότι το album έχει αυτή την εναλλαγή συναισθημάτων, με τα παραμυθένια: “Vaer Stjernar Vaerdan”, “Eweroun”, να τα διαδέχονται τα επιθετικα: “Wulfarweijd” και “I Nattens Stilta”, κάτι που συμβαίνει σε όλη του την διάρκεια.
Η ερμηνεία του Vratyas Vakyas είναι όπως πάντα συγκλονιστική και σε καθηλώνει, μην αφήνοντας σε να πάρεις ανάσα και σε συνδυασμό με την εκπληκτική μουσική που διαθέτει το “Asa”, κάνει το album άκρως εθιστικό.
Οι die hard οπαδοί και όχι μόνο, καλό θα ήταν να κυνηγήσουν την Limited έκδοση του album σε 2.000 αντίτυπα, η οποία περιέχει και δεύτερο CD με 4 επιπλέον τραγούδια, τα υπέροχα: Beloved Feral Winter και En Lintinbluitin Faran”, το Return To Ultima Thule”, που είναι επανηχογράφηση του Ultima Thule από το ντεμπούτο τους En Their Medh Riki Fara και το I Svertar Sunna Luihtint”, που είναι επανηχογράφηση από το Demo του 96’ Skinn Av Sverdhi Sol Valtiva”, με διαφορετικό όνομα.

Σίγουρα με αυτόν τον δίσκο ο Quorthon θα χαμογελά περήφανος στην Valhalla!!!   9/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου