Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

AVATARIUM: "Avatarium" (Album Review)

Όταν ο θεός Τοny Iommi δίδασκε (και ακόμα διδάσκει) την μια και μοναδική αλήθεια, το Metal, μέσα από την μουσική των Black Sabbath, χιλιάδες άνθρωποι μαγεύτηκαν, συγκινήθηκαν και πορεύτηκαν μέσα από αυτή και άλλοι, οι εκλεκτοί, έχοντας το θείο χάρισμα, δημιούργησαν διάφορα είδη Metal ακούγοντας την. 
Ένας από αυτούς είναι ο Leif Edling, που ουσιαστικά δημιούργησε και καθόρισε το πως θα ακούγεται το Doom Metal, με το μεγαθήριο που ονομάζεται Candlemass.
Όλα τα ωραία όμως, δυστυχώς κάποτε έχουν ένα τέλος, τουλάχιστον δισκογραφικά, καθώς ο Leif αποφάσισε ότι οι Candlemass θα δραστηριοποιούνται μόνο συναυλιακά.
Το ανήσυχο πνεύμα όμως του αρχηγού έκατσε και σκάρωσε μια ολοκαίνουργια μπάντα, τους Avatarium, που ήδη έχει τρελάνει όσους έχουν ασχοληθεί με το ομώνυμο ντεμπούτο τους. 
Τώρα νομίζω για το πως ηχεί το συγκρότημα, δεν χρειάζεται να ζοριστεί κάποιος ιδιαίτερα για να το μαντέψει, Candlemass, Black Sabbath και Rainbow των πρώτων δίσκων, συνθέτουν ένα από τα πιο ποιητικά και ατμοσφαιρικά album που έχει γράψει ποτέ ο mastermind των Candlemass.
Η σύνθεση των Avatarium είναι άρτια δεμένη και μοιάζει με καλοδουλεμένη ποδοσφαιρική ομάδα, που δεν κάνει λάθος ούτε στην προπόνηση. Εκτός του Leif Edling λοιπόν, που προκαλεί σεισμούς ακόμα μια φορά με το μπάσο του, η ομάδα αποτελείται από τους: Lars Sköld (Tiamat) στα drums, Marcus Jidell (Evergrey) στις κιθάρες , Carl Westholm (Krux) στα πλήκτρα, που παίζονται όπως πρέπει, όταν χρειάζονται και τέλος από μια πραγματικά αυθεντική φωνή, που συνθλίβει όλο το ψευδο-Pop Female- Fronted οικοδόμημα με τον τρόπο που ερμηνεύει, την Jennie-Ann Smith!!!
Το τραγούδι “Moonhorse” είναι το κλειδί που θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τον μαγικό ήχο της μπάντας και θα σας οδηγήσει σε επικά τραγούδια, όπως τα:  “Pandora's Egg”, “Bird Of Prey” και “Lady In The Lamp”.
Εύχομαι ολόψυχα να πετύχει η νέα προσπάθεια του Leif Edling, διότι χρειάζονται τέτοιες δισκάρες στην δισκοθήκη όλων μας... 8,5 / 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου