Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

DAYLIGHT MISERY, PANTHEIST, IMMENSITY: An Club, Athens 27/10/13 (Live Report)

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο ηρωικό An Club, γράφτηκε ιστορία για τρείς λόγους:
1. Είδαμε ένα άκρως ελπιδοφόρο συγκρότημα στο ξεκίνημα του, τους Immensity.
2. Παρακολουθήσαμε τους εκπληκτικούς Pantheist για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
3. Οι Daylight Misery παρουσίασαν τον καινούργιο τους δίσκο "The Great Absence", κάτι που σίγουρα μετά από χρόνια θα μνημονεύεται ως ιστορικό γεγονός για την ελληνική σκηνή.
Οι Immensity λοιπόν, ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν το λιγοστό κοινό εκείνη την ώρα στο An, με το ατμοσφαιρικό Doom/ Death Metal τους, φανταστείτε μια μίξη Draconian και My Dying Bride, παρουσιάζοντας υλικό από το Demo τους "The Lonely Aquarelle", αλλά και από τον πρώτο δίσκο που ετοιμάζουν και τα κατάφεραν μια χαρά.
Στη συνέχεια ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός των Pantheist δεν θα φανταζόταν ότι σε αυτή τη μοναδική εμφάνηση του συγκροτήματος στη χώρα μας, θα ζούσε μια τέτοια εμπειρία. Τα τραγούδια παίχτηκαν ανώτερα και από τις studio εκτελέσεις, η μπάντα ήταν απίστευτα δεμένη και όλα τα μάτια ήταν βουρκωμένα και καρφωμένα πάνω σε αυτόν τον μοναδικό frontman και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, τον Κώστα Παναγιώτου. ΜΟΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ...
Μετά λοιπόν από το σοκ, ήρθε η ώρα των headliners Daylight Misery, οι οποίοι ήταν σε party διάθεση, ξεκινόντας με το "M For Misery", παρασύροντας από το ξεκίνημα το κοινό, σε ασταμάτητο headbangin'. Κατά τη διάρκεια του show και όταν έφτασε η ώρα να παιχτεί ο πολυαναμενόμενος "Θλιβερός Χειμώνας", στη σκηνή ανέβηκε ξανά ο Κώστας Παναγιώτου των Pantheist για να συνοδεύσει με τα μαγικά του πλήκτρα τη μπάντα, όπως ακριβώς και στη studio εκτέλεση, με το αποτέλεσμα να είναι συγκλονιστικό.
Ο Βασίλης Μάζαρης ζούσε το live με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και έγινε ουκ ολίγες φορές ένα με το κοινό στην κυριολεξία και ειδικά στο "Human Pollution", όπου με την βοήθεια του δυναμικού Sanctus των Disolvo Animus, "κατεδάφισαν" το An
Τη μεγάλη έκπληξη όμως μας την κρατούσαν για το τέλος, όπου ο θρυλικός Ευθύμης Καραδήμας των Nightfall, συμμετείχε στη διασκευή που έκαναν οι Daylight Misery στο "Lesbian Show", θυμίζοντας άλλες εποχές.
Όταν η μπάντα ολοκλήρωσε το setlist της, το κοινό ζητούσε κι άλλα τραγούδια, ακόμα και κάποια που είχαν ξαναπαιχτεί και το συγκρότημα δεν τους χάλασε χατήρι.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ LIVE!!!   


Δημήτρης Άγας

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του live εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου