Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

AHERUSIA: "As I Cross The Seas Of My Soul" Exclusive Athens Show At Second Skin Club (Live Report)

Το live ανακοινώθηκε ξαφνικά, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την πραγματοποίηση του, φέρνοντας ενθουσιασμό στους φίλους των Aherusia, καθώς θα ήταν το μοναδικό αθηναϊκό headline show, όπου η μπάντα θα παρουσίαζε ολόκληρο το ολοκαίνουργιο έπος της, "As I Cross The Seas Of My Soul".
Οι πόρτες του Second Skin Club άνοιξαν στην ώρα τους, το live άργησε όμως πάρα πολύ να ξεκινήσει. Το αποτέλεσμα 2 ολόκληρων ωρών αναμονής, ήταν να έχει εξαντληθεί το κοινό, ειδικά αυτοί που ήταν εκεί από την αρχή για να δούν και την support μπάντα, τους blacksters Vigour, οι οποίοι αν και εκτέλεσαν εξαιρετικά τα τραγούδια τους και δημιούργησαν μια κολασμένη ατμόσφαιρα, το κοινό έμεινε στάσιμο και μόνο στο φινάλε του set τους έδειξε να συμμετέχει πιο θερμά, διότι έπαιξαν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους, το "Phantasmagoria" και έκαναν μια αρκετά καλή διασκευή στο "Ov Fire And The Void" των Behemoth.
Η ώρα που όλοι υπομονετικά περίμεναν όμως έφτασε, ο κόσμος που όλο και ερχόταν σχεδόν γέμισε το Second Skin, βλέποντας τους Aherusia να ανεβαίνουν με full διάθεση στη σκηνή και να παίζουν απίστευτα το ένα μετά το άλλο τα τραγούδια του "As I Cross The Seas Of My Soul". Αυτό που έβλεπες δεν ήταν μόνο το αλάνθαστο του παιξίματός τους, αλλά η ψυχή που κατέθεσαν, διότι στα live των Aherusia δημιουργείται μια ατμόσφαιρα, μια αυθεντική ατμόσφαιρα που δεν περιγράφεται με λόγια. Μόνο όσοι ήσασταν εκεί και ζούσατε από κοντά την μοναδική εκτέλεση του "Arbor Martyrum" και βλέπατε την ικανοποίηση στο πρόσωπο του Vorea Faethon, θα καταλαβαίνατε τι εννοώ.
Η μπάντα αν και αντιμετωπίζει το κλασικό πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής και φυσικά αναφέρομαι στον drummer τους, τον Aidhor, ο οποίος κάνει την στρατιωτική του θητεία, δεν το έβαλε κάτω και βρήκε βοήθεια στο πρόσωπο του ήρωα Τάκη Βασιλείου, ο οποίος σε ένα βράδυ έμαθε όλα τα τραγούδια!!!
Τα πλήκτρα δεν υπήρχαν στη σκηνή, καθώς ο Charon είχε αναλάβει χρέη δεύτερου κιθαρίστα.
Στο τέλος του show ο Voreas είπε στο κοινό ότι θα παίξουν το τελευταίο τραγούδι "Path Of Thorns" και ότι θα ακολουθήσει ένα αγαπημένο από τον πρώτο δίσκο, που δεν ήταν άλλο από το "Archangels", όπου έγινε ο σχετικός χαμός, καλώντας στην δεύτερη κιθάρα την Arcania.
Οι Aherusia όμως μας επιφύλασσαν και μια ακόμη έκπληξη με το "Lux Occulta" στο encore, κάνοντας αυτή τη μεγάλη βραδιά ακόμα πιο μαγική.
Την ώρα που η μπάντα μας καληνύχτιζε και μας ευχαριστούσε, οι υπέυθυνοι του Second Skin δεν ήθελαν να σταματήσουν την πόρωση μπάντας και κοινού και έδωσαν χρόνο για 2 ακόμα τραγούδια, τα οποία αν και απροβάριστα, παίχτηκαν με μεγαλύτερο πάθος απ' όλα και αυτά ήταν τα: "Methexis" και  "Beyond Death And Time".
Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε αυτή η βραδιά, μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων όσων ήταν εκεί... 

Ανταπόκριση: Δημήτρης Άγας
Φωτογραφίες: Μανώλης Φωτάκης

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του live εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου