Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

BLOOD CEREMONY: “The Eldritch Dark" (Album Review)

Blood Ceremony είναι ο ορισμός του εξελισσόμενου Occult Rock συγκροτήματος, με το τρίτο album τους “The Eldritch Dark”, να είναι ότι καλύτερο έχουν παρουσιάσει.
Από της πρώτες νότες του “Witchwood” αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην Βρετανία την δεκαετία του 70. Διαβολικές μελωδίες στις κιθάρες, πλήκτρα όπως πρέπει και η φλογέρα του Πάνα να δηλώνει παρόν, ώστε να σε μαγεύει από τους ήχους της.
Πολλές βρετανικές ταινίες τρόμου, όπως τα “The Wicker Man” (1973) και “Goodbye Gemini” (1970), έχουν επηρεάσει τους Blood Ceremony, ώστε να δημιουργήσουν αυτή την αυθεντική ατμόσφαιρα στην μουσική τoυς, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στο τραγούδι “Goodbye Gemini”, το οποίο έχει γίνει ένα εξαιρετικό Video Clip, που όποιος το παρακολουθήσει καταλαβαίνει αυτόματα το πόσο πολύ προσεγμένα προσεγγίζει η μπάντα αυτά τα θέματα.
Το σκοτάδι που απορρέει από την μουσική τους είναι πολύ πιο “επικίνδυνο” από πολλά δήθεν Black Metal συγκροτήματα και σίγουρα σε αυτό έχει βοηθήσει η μελέτη της σατανικής βίβλου του Anton LaVey και κυρίως η αδυναμία που δηλώνει η μπάντα στην προσωπικότητα του Aleister Crowley, τον οποίο τιμούν με το φινάλε του δίσκου The Magician.
O κεντρικός μοχλός του συγκροτήματος είναι ο κιθαρίστας Sean Kennedy, που γράφει την πλειοψηφία των τραγουδιών και όλους τους στίχους, κάνοντας και τα δεύτερα φωνητικά, πλαισιωμένος από ένα εκπληκτικό ρυθμικό δίδυμο, τον Michael Carrillo στα drums και τον Lucas Gadke στο μπάσο, ο οποίος μας εκπλήσσει μοναδικά με την ερμηνεία του, στο μικρό διαμαντάκι του δίσκου “Lord Summerisle” και τέλος η καταπληκτική Alia O'Brien ,που με τον τρόπο που ερμηνεύει, παίζει την φλογέρα και τα πλήκτρα, ειδικά σε τραγούδια όπως το “Ballad Of The Weird Sisters”, στη Μεσαιωνική Ιερά Εξέταση δεν θα την έβγαζε καθαρή, μοναδικά υπέροχη!!! 
Bιολί στο Ballad Of The Weird Sisters”, παίζει ο Ben Plotnick και το πανέμορφο εξώφυλλο του δίσκου είναι από την Annick Giroux. 
Γενικά το “The Eldirtch Dark” είναι αναμφίβολα ένας από τους δίσκους που αν τον ακούσετε μια φορά και τον αφήσετε να σας ταξιδέψει, θα τον αναζητάτε ξανά και ξανά, πράγμα που σημαίνει ότι έχει όλα τα φόντα να γίνει διαχρονικός...     9/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου