Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

THEOSIS: "Behold The Glorious Night" (Album Review)

Η νεοσύστατη ελληνική Black Metal μπάντα Theosis μας παρουσιάζει τον πρώτο της δίσκο Behold The Glorious Night. To συγκρότημα αποτελείται από ένα μέλος, τον Astraeos, όπου και παίζει τα πάντα... ο οποίος αποτελεί μέλος και των Mortuus Sum και Vetusmora.
Ο δίσκος έχει αυτό το Old School Black Metal συναίσθημα, που πολλοί προσπαθούν, αλλά λίγοι το βγάζουν, όπως τότε στα 90's, παντρεύοντας τον Νορβηγικό, ατμοσφαιρικό, επαναλαμβανόμενο ρυθμό των παλιών Satyricon (Rise Of The Black Legions) με τον ελληνικό, δυναμικό και μελωδικό ήχο των Varathron (Blessed Be The Black Moon) με μια ανάλογη παραγωγή.
Γενικότερα η προσπάθεια των Theosis είναι πάρα πολύ καλή, καθώς έχουν εμπλουτίσει το album και με έξυπνες ιδέες, όπως το intro στο “Drink His Blood From The Cup Of Immortality”, που προσδίδει βάθος και ατμόσφαιρα, αλλά και την τρομερή διασκευή στο “The Chant Of The Barbarian Wolves” των Satanic Warmaster.
Εάν οι Theosis αποφύγουν τις παγίδες της επανάληψης και σταθούν στα πολύ καλά στοιχεία, που ήδη έχουν στο πρώτο τους album, νομίζω ότι στο μέλλον έχουν πολλά να δώσουν... Εμείς τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε τα καλύτερα...    7,5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου