Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ACHERONTAS: "Amenti - Ψαλμοί Αίματος και Αστρικά Οράματα” (Album Review)

Η εκπληκτική εξέλιξη των Acherontas από δίσκο σε δίσκο, είναι κάτι το μοναδικό, καθώς συνεχίζουν να έχουν μια σταθερή ποιότητα σε όλες τις δουλειές τους, ενώ παράλληλα τις εξελίσσουν και τις διαφοροποιούν. Ο τελευταίος τους δίσκος, “Amenti - Ψαλμοί Αίματος και Αστρικά Οράματα”, είναι ένα πραγματικά εθιστικό album, που θες να το ακούς ξανά και ξανά και εννοείται όχι παρακολουθώντας παράλληλα την οθόνη ενός υπολογιστή, γιατί θα χαθεί η όλη μαγεία που εσωκλείει αυτός ο εκπληκτικός δίσκος.
Συνηθίζεται στις κριτικές δίσκων, όταν ένα συγκρότημα μας έχει αγγίξει εσωτερικά με την μουσική του, να γράφουμε για ατμοσφαιρικό, τελετουργικό, μυσταγωγικό Black Metal, αλλά μετά από αυτό το album, πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους όρους.... ακούστε το “Nebt-Het - Divulgence of Ηer Sacral Temples” και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Το “Amenti
λοιπόν, είναι ένα κομψοτέχνημα, διότι συνδυάζει μοναδικά το ατμοσφαιρικό με το δυναμικό Black Metal και τραγουδάρες όπως τα “Amenti - The Lamp ov the Desert” και “The Stele ov the Last Conjuration - Ιερός Γάμος”, αλλά και ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει προσφέρει η ελληνική σκηνή στον χώρο “Dissolution (In the Sands ov Time) – Νεκρόπολις” και προσωπικά αγαπημένο μου, επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
Συνολικά λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο, που έχει δουλευτεί τρομερά στιχουργικά και μουσικά, που όπως σε κάθε δίσκο κατά την προσωπική μου άποψη, τιμά έμμεσα και όχι άμεσα, την κληρονομιά που έχει αφήσει πίσω του ο Jon Nödtveidt και οι Dissection.
Γενικότερα οι Acherontas είναι ίσως ότι πιο ολοκληρωμένο διαθέτει η νέα γενιά της ελληνικής σκηνής, από θέμα μουσικής, σκηνικής παρουσίας, αλλά μέχρι και το εκπληκτικό τους merchandise... όλα προσεγμένα στο έπακρο.
Χαίρε ΤΙΑΜΑΤ    9/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου