Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

3η Εποχή, Vault Of Acanthus, 3Fold Pain, Los Dos O Mas- Live ΠολυΤεχνείο- Αίγιο- 03/03/13 (Live Report)

Επιτέλους έφτασε η Κυριακή που περίμενα με τόση ανυπομονησία να δω για δεύτερη φορά τους αγαπημένους μου 3Fold Pain, στο Winter Festival 2013, στο Αίγιο. Ναι όντως είναι εμφανέστατη η συμπάθεια που τους έχω, και δεν το κρύβω άλλωστε! Αλλά ας αναφέρω καλύτερα τα πράγματα με τη σειρά τους…

Φτάνω 9:00 μμ στο ΠολιΤεχνείο στο Αίγιο, οι πόρτες είχαν ήδη ανοίξει, πήρα το εισιτήριο μου και έπιασα για αρχή μια καλή θέση στον εξώστη. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζονται στην σκηνή οι Los Dos O Mas, ένα 6μελές συγκρότημα που ξεκίνησε από το Αίγιο το 2010, με επιρροές από Reggae, Latin, Funk, Hip Hop και Rock.  Θα αναρωτηθείτε, μα καλά πως γίνεται να παίζουν όλα αυτά τα είδη μαζί; Κι όμως τα πάντρεψαν πολύ ωραία, αν και δεν δηλώνω fan των συγκεκριμένων ειδών πλην φυσικά του Rock που το λατρεύω, μπορώ να πω, πως το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης, είχε μια πολύ ωραία χημεία, η οποία ακουγόταν όμορφα στα αυτιά. Η αξιοσημείωτη “πινελιά” στην εμφάνιση της μπάντας ήταν ο ζωγράφος στα δεξιά της σκηνής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συναυλίας αποτύπωνε στον καμβά του ό,τι τον ενέπνεε. Απ’ ότι μου επέτρεψε η μυωπία μου να διακρίνω, ζωγράφισε ένα ηλιοβασίλεμα!

Η ώρα έφτασε για να ανέβουν στην σκηνή οι 3Fold Pain και για όσους δεν τους γνωρίζουν ήδη, είναι ένα 4μελές Alternative Rock/ Metal συγκρότημα από την Αθήνα, το οποίο σχηματίστηκε στις αρχές του 2010. Κάπου εκεί κατέβηκα από τον εξώστη και πήγα μπροστά στη σκηνή, μιας και το κλίμα άλλαξε τελείως και απαιτούσε headbanging. Η μπάντα μπαίνει δυναμικά με το “Need” και αρχίζω να διακρίνω κάποια κεφάλια να πηγαίνουν με τον ρυθμό και να ξεμουδιάζουν σιγά σιγά. Στη συνέχεια μπαίνουν κομμάτια όπως το “Empty Face”, το  Jump”, το “Dont Trust Them” και μαζί με τις εκκλήσεις του Αντώνη (Vocals)  πείθουν τον κόσμο να βγει μπροστά στη σκηνή μαζί μας και να χτυπηθεί αλύπητα. Ανάμεσα στα ήδη γνωστά τραγούδια που έπαιξαν, μας παρουσίασαν και ένα νέο κομμάτι σαν έκπληξη, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η σκηνική παρουσία της μπάντας ήταν άψογη και άπειρα δυναμική, ξεσήκωσε ακόμη και τους πιο ξενέρωτους, που δυστυχώς είχαμε πολλούς, που απορώ για ποιόν ακριβώς λόγο είχαν έρθει και έπιαναν και τζάπα χώρο, αλλά τέλος πάντων, δεν θα κράξω άλλο. Ανάμεσα στα δικά τους τραγούδια οι 3Fold Pain έκαναν μια διασκευή στο “Breathe” των Prodigy καθώς και στους System Of A Down με το θεϊκό “Forest”, με το οποίο παράλληλα έκλεισαν το live τους.

Την σκυτάλη θα πάρουν οι “Vault Of Acanthus”, ένα 6μελές Rock συγκρότημα με γυναικεία φωνητικά και επιρροές από Iron Maiden, Nightwish και Stratovarius κατά κύριο λόγο. Το κλίμα άλλαξε πάλι, αυτή τη φορά ο ήχος έγινε πιο κλασσικός Hard Rock/ Heavy Metal  με έντονα κιθαριστικά riff και solo να χαϊδεύουν τα αυτιά σου ευχάριστα, σε συνδυασμό με  την gothic παρουσία της Αγγελικής Αντωνιάδη που θύμιζε έντονα την Liv Kristine (Theatre Of Tragedy, Leaves Eyes). Η μπάντα πέρα από τα δικά της τραγούδια, έπαιξε και διασκευές όπως το “Ever Dream” από Nightwish, το “Show Must Go On” από Queen και άφησαν για το κλείσιμο του show τους, ένα απόσπασμα από τον 10λεπτο και κάτι “ύμνο” των Stratovarius, “Destiny”.

Τελευταίο συγκρότημα και σαφώς headliners της βραδιάς οι “3η Εποχή” , ένα 4μελές Thrash Metal συγκρότημα με ελληνικούς στίχους, από το Αίγιο. Εμφανίστηκαν στην σκηνή με άγριες διαθέσεις, έτοιμοι να αποτελειώσουν ότι άφησαν οι προηγούμενοι όρθιο και κάπου εκεί άρχισε να καθαρίζει ο χώρος από τους ξενέρωτους που σας έλεγα πριν, οι οποίοι άργησαν, αλλά ξεκουμπίστηκαν εν τέλει. Το συγκρότημα έπαιρνε κεφάλια με τραγούδια όπως “Πόλεμος Μέσα Μου”, “Η Κραυγή Του Δράκου”, “Έφυγα Μόνος” και ο κόσμος τους απολάμβανε στο έπακρο. Και κάπου εδώ πρέπει να δώσω ένα τεράστιο RESPECT σε μια κοπέλα που καθόταν δίπλα μου, η οποία ήρθε με γύψο στο πόδι της για να δει το live και όχι μόνο αυτό, σε μία φάση στο “Έφυγα Μόνος” σηκώθηκε στο ένα πόδι και έκανε headbanging!!!  Κλείνοντας η μπάντα έπαιξε το “Η Μπαλάντα Του Μάριου” και μας αποχαιρέτησε, ευτυχώς όχι για πολύ, γιατί μας επιφύλασσε μια έκπληξη ακόμα.
 Διάφορα μέλη από τις μπάντες του event συγκεντρώθηκαν στην σκηνή για να μας αποχαιρετήσουν με μια διασκευή στους Iron Maiden, το “Wasting Love”, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και σιγοτραγουδούσε την πανέμορφη αυτή μπαλάντα μέχρι το τέλος.



Τελειώνοντας το live, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής η ικανοποίηση στα πρόσωπα του κόσμου, ο οποίος περίμενε υπομονετικά για να δώσει τα ένθερμα συγχαρητήρια του στα συγκροτήματα. Εύχομαι στο μέλλον να γίνονται πιο συχνά τέτοια events στο Αίγιο, αλλά και γενικότερα στην επαρχία γιατί πραγματικά σε αυτά τα μέρη ο κόσμος διψάει για metal και φαίνεται!!! 


Βένια Λουτσοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου