Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

GOD IN A CONE: "Shark Was A Boy" (Album Review)

Οι God In A Cone είναι το προσωπικό project του Νίκου Μαρίνου, ο οποίος κινείται σε πολύ πειραματικά μονοπάτια, συνδυάζοντας με ένα ξεχωριστό τρόπο πάρα πολλά μουσικά είδη, μέσα από ένα ηλεκτρικό πρίσμα.
Το "Shark Was A Boy" λοιπόν, έχει πολλά να δώσει στους metalheads που διαβάζουν αυτό το κείμενο.
Το album ξεκινάει με το "Χάρος", το οποίο στο πρώτο του μισό, βασίζεται στις φόρμες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, θυμίζοντας τους VIC και τους ROT, στο τραγούδι "The Path" και το τραγούδι ολοκληρώνεται με γρήγορες Grindcore, Punk ταχύτητες.
Ακολουθεί το "Πάθος", που θυμίζει πολύ τους Kvelertak, συνδυασμένο με ελληνική λαϊκή μουσική των 70's. 
Το ομότιτλο είναι πραγματικά ένα από τα ομορφότερα τραγούδια που έχω ακούσει φέτος, κοντά στο ύφος των Jethro Tull, με ένα κέλτικο συναίσθημα να το διέπει.
Στη συνέχεια το "Mesopelagian Drown", θα ενθουσιάσει τους φίλους των Black Label Society, καθώς η φωνή του Νίκου, σε συνδυασμό με το στυλ του τραγουδιού, φέρνουν στο νου τον Zakk Wylde και την μπάντα του και εδώ όμως έχουμε ένα ακόμη πάντρεμα, αυτή τη φορά με ελληνικό ροκ των 90's.
Το "Megalodon Carcharodon", είναι το σκοτεινότερο τραγούδι αυτού του ιδιαίτερου δίσκου, και κινείται σε επιβλητικούς, επικούς, Black Metal ρυθμούς, οι οποίοι παντρεύονται με Reggae και Soul μελωδίες!!! Το "H3llo" βασίζεται σε καθαρά ηλεκτρονική μουσική και Ambient, το οποίο προσωπικά δεν με ξενίζει καθόλου, καθώς έχει το χάρισμα να ταξιδεύει τον ακροατή με έναν δικό του τρόπο. Ο δίσκος τελειώνει με το "Coneworld", το οποίο έχει μια όμορφη Alternative Rock/Metal αισθητική και κλείνει υπέροχα αυτό το πραγματικά ξεχωριστό album!!
Tο "Shark Was A Boy" λοιπόν, μου θυμίζει ένα εκρηκτικό coctail, που πιστέψτε με, αξίζει να απολαύσετε.     8,5/10 

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου