Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

SEPTICFLESH: "Codex Omega" (Album Review)

Το δέκατο studio album των τιτάνων της ελληνικής σκηνής Septicflesh επιτέλους κυκλοφόρησε, καθηλώνοντας τους χιλιάδες οπαδούς τους ανά τον κόσμο.
Για ακόμη μια φορά, συνολικά η 4η, συνεργάζονται με την FILMharmonic Orchestra της Πράγας και το αποτέλεσμα συναρπάζει.
Οι SepticFlesh είναι ένα σύνολο που όλα τα μέλη είναι σε τρομερό επίπεδο με πολύ σημαντικό ρόλο το καθένα στη μπάντα, ο ίδιος ο Seth Siro Anton σε μια παλαιότερη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει, είχε χαρακτηρίσει την μπάντα ως "μια μηχανή με πολλά γρανάζια". Το ίδιο το συγκρότημα λοιπόν έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη, οπότε θεώρησα σωστό σε αυτή τη δισκοκριτική να δούμε κάποια πράγματα ξεχωριστά ώστε να βγει ένα όσο το δυνατό καλύτερο συμπέρασμα.
Η Metal μουσική του δίσκου αυτή καθαυτή, γραμμένη εξίσου από όλα τα μέλη της μπάντας, κινείται πολύ κοντά σε ότι είχαμε ακούσει στα δύο προηγούμενα album, "Titan" και "The Great Mass", Extreme Death Metal, με την χαρακτηριστική ταυτότητα του group, ίσως κάποιοι ενοχληθούν με τις εξόφθαλμες επαναλήψεις αυτούσιων στιγμών του πρόσφατου παρελθόν τους,  π.χ "Martyr" αλλά από την άλλη, περισσότερο από ποτέ σε αυτό το δίσκο υπάρχουν στιγμές που σε ταξιδεύουν με όμορφο τρόπο στο πολύ μακρινό παρελθόν τους, π.χ "Our Church, Below The Sea" και όλο αυτό συνδυάζεται πολύ έξυπνα. Οπότε στο Metal μέρος δεν ακούμε τίποτα καινούριο, χωρίς όμως να χάνει σε ποιότητα.
Η νεοκλασική μουσική του κιθαρίστα και συνθέτη της μπάντας, Χρήστου Αντωνίου, είναι για ακόμη μια φορά εξωπραγματική, ξεπερνώντας σε κάθε δίσκο τον εαυτό του, γι αυτό θα σας πρότεινα την Limited edition του άλμπουμ, όπου υπάρχει το Bonus CD "Τhe Codex Omega Symphony", όπου και θα μπορέσετε να απολαύσετε μερικές από τις καλύτερες ορχηστρικές στιγμές του "Codex Omega". Χωρίς υπερβολή, το υλικό αυτό θα μπορούσε να "ντύσει" μια χολιγουντιανή ταινία.
Ο τραγουδιστής, ζωγράφος και μπασίστας, Seth Siro Anton με την φωνή του, προσωπικά αγαπημένη μου από όλη την Death Metal σκηνή, κάνει μια αποκαλυπτική ερμηνεία προκαλώντας τον τρόμο και προσθέτει στο δίσκο με το artwork του την δική του ξεχωριστή πινελιά, οπτικοποιώντας ιδανικά τον σκοτεινό κόσμο των SepticFlesh, με εικόνες και μηνύματά που πάντα θέλει να αφήνει στους οπαδούς να ανακαλύπτουν.
O Σωτήρης Βαγενάς με την μαγική φωνή του, ανεβάζει level τα τραγούδια που συμμετέχει και γράφει για ακόμη μια φορά εξαιρετικούς στίχους και χωρίς αμφιβολία ίσως να μιλάμε για τον καλύτερο στιχουργό της ελληνικής σκηνής.
Για το τέλος  αφήνουμε τον Krimh στα drums, που ηχογραφεί για πρώτη φορά με τους SepticFlesh, αντικαθιστώντας έναν από τους καλύτερους drummer της metal μουσικής, τον Φώτη Benardo. Σίγουρα δεν είναι μια τυχαία επιλογή και αυτό το έχει αποδείξει συναυλιακά, αλλά και στη καριέρα του, παίζοντας σε μπάντες όπως οι Decapitated και ως live drummer των Behemoth το 2013. Στο "Codex Omega" λοιπόν κάνει αυτό που πρέπει, ξεσκίζοντας, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τα δέρματα. Το μόνο αλλά ουσιαστικό μειονέκτημα με τον προκάτοχό του είναι, οτι δεν χρωματίζει τις συνθέσεις και δεν προσφέρει τόσο συνθετικά όσο παικτικά.
Συνολικά λοιπόν το "Codex Omega" είναι ένα ακόμα εξαιρετικό album στη δισκογραφία των τεράστιων SepticFlesh, που ανταποκρίνεται στον υψηλό πήχη που έχουν ανεβάσει αφήνοντας πίσω συγκροτήματα όπως, Carach Angren και Fleshgod Apocalypse, λόγω μιας ιδιαίτερης αυθεντικότητας που εκπέμπουν. Dark Art.   8.5/10 

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου