Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ACCELERATOR: "Accelerator" (Album Review)

Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα το ομότιτλο πρώτο album των Accelerator και το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα,  αυθεντικό Heavy/Speed Metal στα καλύτερά του!!!
Το album σε μεταφέρει σε μια πιο αγνή μουσικά, εποχή και σου θυμίζει όλα αυτά που έκαναν την αγάπη σου για το Μetal να ριζώσει μέσα σου. Ο δίσκος ξεκινάει με το εκρηκτικό "Higher Than The Sky", που σε βάζει ιδανικά στον κόσμο των Accelerator, το "By The Blade" κόβει κεφάλια, ακολουθεί το "Warchildren" με τα εξαιρετικά riff του, εδώ να πούμε ότι το κιθαριστικό δίδυμο (Νικόλας Αδαμ. και Τάσος Μάντης) είναι φωτιά και τρομερά ταλαντούχο.
Ξεκινώντας το ταξιδιάρικο "Final Destination" έχεις την αίσθηση ότι ακούς παλιούς καλούς Queensrÿche, το powerίζον "A Heavenly Quest" έχει ένα απίστευτο κιθαριστικό μέρος, που θυμίζει έντονα τον Yngwie Malmsteen!!! Γενικότερα αυτό είναι και ένα από τα χαρίσματα του δίσκου, ότι οι επιρροές των Accelerator είναι πολύ όμορφα προσαρμοσμένες μέσα στο σύνολο της μουσικής τους και εκεί που ακούς ας πούμε το "The Bells Of Notre Dame" που ακολουθεί, σου σκάει ένα maidenικό πέρασμα που απογειώνει την σύνθεση.
Το 100% αλήτικο και αμερικάνικο ηχητικά "On Through The Night", έχω την εντύπωση ότι είναι αυτό που χαίρεται να τραγουδάει περισσότερο ο frontman της μπάντας, Νικόλας Αδαμ. και πιστεύω ότι η επιλογή του να είναι πλέον αυτός πίσω από το μικρόφωνο, είναι η ιδανική. Κάθε heavy μπάντα που σέβεται τον εαυτό της, στο ομότιτλο album της φυσικά έχει και το ομώνυμο τραγούδι, έτσι λοιπόν το "Accelerator" είναι όπως πρέπει να ακούγεται ένα τραγούδι μιας νέας μπάντας που διψάει να παίξει μουσική.
Το "I Take My Path" είναι μια υπέροχη Power Ballad που κλείνει τον δίσκο ιδανικά και μπαίνει κατευθείαν στα αγαπημένα με το που ολοκληρωθεί η ακρόαση του album.
O όρος True, όσο κλισέ και να ακούγεται, είναι αυτός που μπορεί να χαρακτηρίσει το album. Στηρίξτε τους Accelerator διότι το αξίζουν πραγματικά!  8/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου