Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ACID DEATH: Συνέντευξη με τον Σάββα Μπετείνη

Την ευκαιρία να μιλήσει με τον mastermind των Acid Death, Σάββα Μπετείνη, είχε το Under The Sign Of Metal και ο Δημήτρης Άγας, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα όσα είπε σχετικά με το νέο τους album, "Ηall Οf Mirrors", τις προσδοκίες του από αυτό, αλλά και τις διαφορές που εντοπίζει μεταξύ της παλιάς και της σημερινής σκηνής.

Σάββα καλησπέρα, νέο album με τίτλο "Ηall Οf Mirrors" που προσωπικά πιστεύω βρίσκει την μπάντα στην καλύτερή της φάση, θες να μου πεις με ποιό τρόπο κρατάτε τη φλόγα μέσα σας τόσα χρόνια μετά;

-Καλησπέρα Δημήτρη. Σε ευχαριστούμε πολύ! Το "Hall Of Mirrors" είναι πλέον σε κυκλοφορία, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το σύνολο της δουλειάς και από τον τρόπο που το αντιμετωπίζουν όλοι. Ένας και μοναδικός τρόπος υπάρχει για να κρατήσεις τη φλόγα ζωντανή και να συνεχίζεις με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν ειδικά σήμερα. Μεράκι! Το να θες να δημιουργήσεις, να θες να παλέψεις να αγωνίζεσαι, πολλές φορές και κόντρα στο σύνολο αυτών που σε περιστοιχίζουν. Αυτό ήταν και είναι οι ACID DEATH, πάντα κόντρα. Και όπου βγάλει!


Το σύνολο του τύπου έχει αποδεχθεί ένθερμα το νέο σας album, ποιές είναι οι δικές σου προσδοκίες τώρα που θα φτάσει και στα αυτιά των φίλων της μπάντας;

-Πραγματικά δεν το περιμέναμε, όλες οι κριτικές που μέχρι τώρα έχουν έρθει είναι λίαν ενθαρρυντικές. Οι προσδοκίες μας είναι να φτάσει αυτό το album στον κόσμο και να του δοθεί η ευκαιρία. Πιστεύω πως κανένας δε θα απογοητευτεί. Είναι album που δουλεύτηκε πολύ και περιλαμβάνει υλικό από τα τελευταία 2 χρόνια της μπάντας, εντελώς σύγχρονο, δείχνοντας το προφίλ των ACID DEATH του τώρα.


Η παραγωγή στο album είναι πολύ σύγχρονη και πιστεύω ότι αυτό βοήθησε στο να αναδειχθεί σωστά το υλικό, θες να μου μιλήσεις και για την συμβολή του Φώτη Βenardo σε αυτό;

-O Fotis Benardo επιμελήθηκε την παραγωγή στο album μαζί με εμάς. Ήταν η πρώτη φορά που δουλέψαμε με κάποιο άνθρωπο στην παραγωγή και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά καλό. Του άρεσε από την αρχή όλο το album, πριν ακόμα προκύψει να το δουλέψουμε μαζί στην παραγωγή και με δεδομένο το ότι ξεκινήσαμε να το ηχογραφούμε στα Devasoundz, συν το γεγονός του ότι στην πορεία χρειάστηκε να αλλάξουμε label και πλάνο mix/mastering, το ανέλαβε αυτός. Τα πράγματα πήγαν μια χαρά και για πρώτη φορά έχουμε ένα album όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται στην τωρινή εικόνα της μπάντας.


Στο "Ηall Οf Mirrors" σημαντικό ρόλο πιστεύω έπαιξαν και οι guest που υπάρχουν, προσωπικά στην δισκοκριτική μου το χαρακτήρισα Progressive Death Μetal party, καθώς δίνετε την αίσθηση ότι περνάτε καλά με φίλους και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα.

-Οι guests που είχαμε έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Πρόσθεσαν τη δική τους πινελιά. Από την αρχή που το συζητάγαμε είχαμε πει ότι δε θέλουμε καλεσμένους που απλά θα παίξουν κάτι, θα πάρουν μια κάποια αμοιβή ως είθισται και "που σε είδα πού σε ξέρω". Θέλαμε ανθρώπους που εκτιμούν αυτό που κάνουμε, τους ξέρουμε και μας ξέρουν και αυτό θα το δουν και σαν δικό τους πράγμα. Έτσι λοιπόν ο Νίκος Μελισσουργός (Suicidal Angels), ο Μάνθος Στεργίου (Tardive Dyskinesia), ο Jon Soti (Floating Worlds) και η Ηλιάνα Τσακιράκη (Enemy Of Reality) μαζί με τη Nadja V. είναι και αυτοί μέρος του "Hall Of Mirrors". Χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του album, χωρίς να είναι η μπάντα καφενείο.


Ποιές είναι οι διαφορές που εντοπίζεις στην μπάντα και στην metal σκηνή της χώρας μας πριν και μετά το reunion;

-Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Κατ' αρχήν ξεκινάμε από την ποιότητα. Την ποιότητα των ελληνικών σχημάτων που έχει ανέβει κατακόρυφα, ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια και εν μέσω απόλυτης οικονομικής/κοινωνικής κρίσης. Αυτό είναι το βασικότερο, γιατί αλλιώς είναι να έχεις ο,τι χρειάζεσαι και "ανέμελα" να γράφεις μουσικούλα και αλλιώς είναι να στερείσαι και να παρουσιάζεις υπερπαραγωγές που στέκονται ισάξια σε μεγαθήρια. Οι τρόποι επικοινωνίας/προώθησης. Άλλο σημαντικό σημείο. Το 2000 το official site ήταν απλά μια περιττή για κάποιους πολυτέλεια, δε συζητάμε βέβαια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν απλά ανύπαρκτα. Ακόμα κι ο κόσμος δείχνει πια να αλλάζει και να δίνει την απαιτούμενη σημασία σε ο,τι γίνεται εδώ πέρα με πραγματικό πόνο ψυχής. Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο. Ελπίζω μόνο να μην αλλάξει αυτό, να συνεχιστεί και να ενδυναμώσει. 


Ποιά συγκροτήματα είναι αυτά που ακούς σταθερά όλα αυτά τα χρόνια και ποιές από τις νέες μπάντες σου έχουν κάνει εντύπωση ώστε να τις παρακολουθείς ;

-Σταθερά θα ακούσω Αμερικάνικο Death Metal των 90's... Το αιώνιο προσωπικό κόλλημα! Από νέες μπάντες μπορώ να πω ότι μου αρέσει το σύνολο της νέας Thrash σκηνής που χτίζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, καθώς και αρκετές μεμονωμένες άλλες περιπτώσεις σχημάτων που δοκίμασαν κάτι διαφορετικό όπως οι SixForNine.


Για το τέλος κλείσε εσύ με όποιο μήνυμα επιθυμείς προς τους φίλους του Under The Sign Of Metal..

-Σε ευχαριστούμε πολύ για την παρουσίαση και τη φιλοξενία. Μία ευκαιρία στο "Hall Of Mirrors" θα σας πείσει για την ποιότητά του. Να είστε καλά όλοι.


Από τον Δημήτρη Άγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου