Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

THRINOS: "Pass To The Other Side" (Album Review)

Ένα ενδιαφέρον project κυκλοφόρησε στον χώρο της ελληνικής σκηνής και συγκεκριμένα στο Black Metal, με το όνομα Τhrinos, αποτελούμενο από ένα άτομο, τον Vlad κιθαρίστα των Empathy και των Discretion.
Μουσικά το "Pass To The Other Side" κινείται σε παραδοσιακές φόρμες επαναλήψιμων μοτίβων της παλιάς Νορβηγικής σχολής, φανταστείτε κάτι από τα πρώτα Burzum και Darkthrone, δημιουργώντας μια πνιγερή ατμόσφαιρα, όπως για παράδειγμα το τραγούδι που ανοίγει τον δίσκο, "Goddess Of Forest", που είναι και το πρώτο video clip της μπάντας και που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά μέσα από το Under The Sign Of Metal.
Παρόλο που το ύφος που κινούνται οι Τhrinos είναι αρκετά κορεσμένο, η μπάντα έχει όμορφες ιδέες και πολύ καλά τραγούδια, όπως τα "Liberty", "Emanating From Inside" και φυσικά το υπέροχο "Ηere There Is Only Death".
Στιχουργικά το album αναφέρεται στον θάνατο ως το αποτέλεσμα του βιολογικού κύκλου της ζωής, ενώ απ' την άλλη, τον παρουσιάζει ως ηγετική δύναμη των πάντων. Ένα από τα τραγούδια του δίσκου που πραγματικά θα σας καθηλώσει με τη ρεαλιστική προσέγγισή του στο θέμα, είναι το "Μourning", το τραγούδι που κλείνει το album και που περιέχει απόσπασμα από νεκρώσιμη ακολουθία ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας.
Το "Pass To The Other Side" έχει κυκλοφορήσει σε μόλις 50 αντίτυπα και 7 από αυτά τα προσφέρει το συγκρότημα μέσα από έναν διαγωνισμό που ολοκληρώνεται σήμερα στο Under The Sign Of Metal, με τον πρώτο τυχερό να κερδίζει εκτός του album και ένα T-shirt με το logo της μπάντας!   7,5/ 10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου