Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

BLIND GUARDIAN: "Beyond The Red Mirror" (Album Review)

Tη μαγεία που εσωκλείουν τα album των Blind Guardian δεν χρειάστηκε να φτάσουν στο δέκατο Full-length για να το συνειδητοποιήσουμε, απλά αυτό που δεν περίμενα εγώ προσωπικά στο καινούργιο τους πόνημα, με τον τίτλο "Beyond The Red Mirror", είναι οι τόσες ανατριχιαστικές στιγμές που προσφέρει, όντας σύγχρονο, αλλά παράλληλα θυμίζει σε πολλά σημεία το μεγαλείο του παρελθόντος τους.
Το album είναι διπλό και έχει πολλά "πρόσωπα" που θα ικανοποιήσουν όλους τους φίλους της μπάντας, αρκεί να του δώσουν το χρόνο που χρειάζεται, διότι δεν είναι και από τα πιο άμεσα album που έχουν δημιουργήσει οι Γερμανοί, παρόλα αυτά ανταμείβει πλουσιοπάροχα αυτούς που θα το ακούσουν σοβαρά και όχι πρόχειρα.
Από την μία έχουμε τραγούδια επικά, που αρχικά  ακούγονται "πνιγμένα" μέσα στην συμφωνική μουσική, όπως τα "The Ninth Wave", "At The Edge Of Time", "The Throne", "Grand Parade",  που όμως με τις ακροάσεις καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις περί σπουδαίων συνθέσεων. Από την άλλη, με πιο άμεσα τραγούδια, όπως τα "Twilight Of The Gods" και   "Ashes Of Eternity", με τον πιο thrashy χαρακτήρα των Guardian. Οι συνθέσεις που ξεχωρίζω όμως, όχι απαραίτητα ως καλύτερες, είναι αυτές που μου θύμισαν έντονα δύο αγαπημένα μου album, αναφέρομαι στο "Prophecies", που μοιάζει σαν να έχει βγει από το "Somewhere Far Beyond" και το "The Holy Grail",  που μου θυμίζει έντονα, λόγο του εκπληκτικού refrain του, την δυναμική του album "Imaginations From The Other Side"!
Oι δύο ορχήστρες που χρησιμοποιήθηκαν στο album είναι η Ηungarian studio της Βουδαπέστης και η FILMharmonic της Πράγας, γνωστή και για την συνεργασία της στο παρελθόν με τους Paradise Lost, αλλά και στα 3 τελευταία studio album των SepticFlesh και όχι μόνο. Οι χορωδίες είναι και αυτές από τις προαναφερθείσες ορχήστρες, αλλά και από την Vox Futura της Βοστόνης!
Όλοι οι στίχοι και το concept είναι  από τον τεράστιο Hansi Kürsch, που ερμηνεύει για ακόμη μια φορά μοναδικά, θυμίζοντας περισσότερο από ποτέ το μεγάλο του πρότυπο Freddie Mercury.
Μια έκδοση με την οποία μπορούμε να εντρυφήσουμε καλύτερα στον κόσμο των αγαπημένων μας βάρδων, είναι η Earbook, καθώς πέρα από το ότι είναι αδιαμφισβήτητα μια πανέμορφη έκδοση, με ένα χορταστικό artwork, είναι και η πιο πλήρης, καθώς περιέχει και τα δυο Bonus Tracks, τα πανέμορφα "Distant Memories" και "Doom".
Σίγουρα οι Βlind Guardian είναι οι αγαπημένοι μας παραμυθάδες και ειδικά όσοι μεγαλώσαμε με αυτούς, περιμένουμε το κάθε τους βήμα με έντονο ενδιαφέρον, αλλά εκτός αυτού, πιστεύω ότι είναι και η καλύτερη Power Metal μπάντα, διότι έχουν μια σταθερή πορεία όλα αυτά τα χρόνια με ελάχιστες κακές στιγμές.    8,5/10


Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου