Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

SYMFORIA: Συνέντευξη με τον Celestial!




Οι Symforia είναι από τα νέα ελληνικά σχήματα που ανήκουν στον χώρο της συμφωνικής Gothic μουσικής και απ’ ότι φαίνεται στο εξαιρετικό EP τους “Nocturnal Symfonies Of The Unholy”, θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι είπε ο κιθαρίστας της μπάντας Celestial στο Under The Sign Of Metal και τον Δημήτρη Άγα.

Καλησπέρα Celestial για αρχή θα ήθελα να μου πεις δύο λόγια για τους Symforia...

- Καλησπέρα Δημήτρη. Καταρχάς θα σου πω, πως με τα υπόλοιπα μέλη των Symforia ξεκινήσαμε ως μια παρέα φίλων που όλοι αγαπάμε τη μουσική και θέλαμε αυτό να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Έτσι μέσα από συζητήσεις στα μέσα του 2013, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας, αρχικά παίζοντας κάποιες διασκευές και στη συνέχεια ξεκινήσαμε να γράφουμε δικό μας υλικό.


Γιατί Symforia;

-Το όνομά μας είναι ένας συνδυασμός των λέξεων Symphonic Euphoria. Θέλαμε κάτι το οποίο να προσδιορίζει την ταυτότητά μας (Symphonic) και επίσης κάτι που να προσδιορίζει τα συναισθήματα των ακροατών του υλικού μας (Euphoria)  και ελπίζω να το πετύχουμε. Επίσης να σου πω, πως έχουμε επιλέξει να γράφουμε το Symforia με f και όχι με ph, ως κάτι χαρακτηριστικό της μπάντας μας.


Ακούγοντας το EP σας διέκρινα επιρροές από Therion, Opeth και Cradle Of Filth, ποιές είναι οι επιρροές σας γενικότερα... έχετε μουσικούς ή μπάντες ως πρότυπα;

-Όντως σε όλα τα τραγούδια υπάρχουν πολλά σημεία που “προδίδουν” τις επιρροές που ανέφερες. Γενικότερα αντλούμε ιδέες από οτιδήποτε, Symphonic, Black, Neoclassical και Progressive, που είναι και πάνω κάτω τα ακούσματα όλων μας. Με γνώμονα αυτά τα είδη γράφουμε τη μουσική μας. Περάσαμε βέβαια και συνεχίζουμε να περνάμε στάδια πειραματισμού όσον αφορά τον ήχο μας. Μπάντες και μουσικούς ως πρότυπα σαφώς και έχουμε, ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο μπάντας προσπαθούμε να λειτουργούμε αυτόνομα και με τον δικό μας τρόπο, χωρίς να έχουμε κατά νου την πορεία κάποιου συγκεκριμένου καλλιτέχνη ή μπάντας. Αργότερα βέβαια θα φανεί κατά πόσο θα μας δικαιώσει αυτό ή όχι.


Στιχουργικά με τι θέματα σας αρέσει να ασχολείστε;

-Για το στιχουργικό κομμάτι αντλούμε έμπνευση κυρίως από το χώρο της φαντασίας, όπως το τραγούδι “Lullaby For Mina”, που μιλάει για την μυστηριακή έλξη που νιώθει η Μίνα για τον Lord Dracula, στο βιβλίο του Bram Stoker, έχουμε ακόμα πάρει στοιχεία από την αρχαία ελληνική μυθολογία, καθώς και από τον θρησκευτικό ή καλύτερα μάλλον θα έλεγα τον παραθρησκευτικό χώρο…


Είσαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που έχει λάβει το “Nocturnal Symfonies Of The Unholy”;

-Είμαστε ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο για να πούμε ότι είμαστε στο 100% ικανοποιημένοι με την απήχηση του πρώτου μας ΕΡ. Έχουμε λάβει καλές κριτικές σε κάποια reviews. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε την προώθηση. Να πω επίσης ότι το “Nocturnal Symfonies Of The Unholy” το διανέμουμε δωρεάν σε κάθε μας live


Ποιό είναι το επόμενο βήμα σας; 

-Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live σε Αθήνα και ίσως επαρχία. Παράλληλα ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά να ξαναμπούμε στο studio για την ηχογράφηση νέου υλικού.


Celestial σε ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη… Κλείσε όπως εσύ επιθυμείς...

-Και εγώ θα ήθελα να σε ευχαριστήσω, όχι μόνο για την συνέντευξη, αλλά γενικά για την προσπάθεια τη δική σου και της ομάδας σου να αναδείξετε την underground σκηνή της Ελλάδας. Είναι πολύ σημαντικό… Stay heavy!!!


Από τον Δημήτρη Άγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου