Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

MONO METAL Open-Air Festival στο Αίγιο!

Το MONO METAL Open-Air Festival, είναι ένα γεγονός, το οποίο είναι αποτέλεσμα θετικής ενέργειας, διάθεσης και δραστηριοποίησης για μουσική, όπως ακριβώς την θέλουμε.

Την Κυριακή 3 Αυγούστου, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην πόλη του Αιγίου, festival σκληρής μουσικής με συγκροτήματα από Ρουμανία, Αθήνα, Κόρινθο, Πάτρα και Αίγιο.

Σκοπός του festival είναι να εδραιωθεί και χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει, ενώνοτας μουσικούς από κάθε μέρος της Ελλάδας και όχι μόνο.

Line up 2014:

- RELATIVE (band) (Ρουμανία)
- Rejection (Κόρινθος)
- MAHAKALA (Αθήνα)
- Special guests: 3Fold Pain (Αθήνα)
- vaultOFacanthus (Αίγιο)
- SadDoLLs (Αθήνα)
- Fuel Eater (Πάτρα)


Τοποθεσία: Kτήμα, 500 μέτρα μετά τις εργατικές κατοικίες προς Διγελιώτικα, Αίγιο.

Είσοδος: Ελεύθερη
Πόρτες: 18:00
Έναρξη: 19:30


***

Μικρές παρουσιάσεις των σχημάτων:

***RELATIVE (Ρουμανία)

Οι Relative είναι μια rap-core/ punk/ rap-metal μπάντα από τo Cluj-Napoca της Ρουμανίας, που ξεκίνησε τη συναυλιακή δραστηριότητά της στις αρχές του 2009. Είναι ένα σύνολο καλλιτεχνών με διαφορετικες μουσικες προτιμήσεις, που αποδίδει έναν ήχο γεμάτο ενέργεια, συνοδεία μιας πολύ δυνατής σκηνηκής παρουσίας.

Youtube channel: www.youtube.com/relativeband
Website: www.relative.ro

***REJECTION (Κόρινθος)

Οι Rejection είναι μια metal μπάντα που σχηματίστηκε στην Αθήνα. Οι επιρροές του γκρουπ εντοπίζονται σε όλα τα παρακλάδια του metal. Το Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους, αυτοχρηματοδοτούμενο full length άλμπουμ, "Hollow Prays", για την προώθηση του οποίου πραγματοποίησαν και μία Ελληνική περιοδεία. Τον Απρίλη του 2013 κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους "Subject 43", με νέο τραγουδιστή, ενώ περιόδευσαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη και για δεύτερη στην Ελλάδα. Σήμερα η μπάντα δουλεύει πάνω σε νέο υλικό για το επόμενό της album.

Youtube channel: www.youtube.com/Rejectionband1
Website: www.rejectionband.tictail.com

***MAHAKALA (Αθήνα)

Οι Αθηναίοι satanic heavy metallers MAHAKALA επισκέπτονται για πρώτη φορά το Αίγιο. Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο album “Devil’s Music” τον Μάρτιο του 2013, κατάφεραν, -εκτός από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κοινού- να εισπράξουν και την αποθέωση από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Οι MAHAKALA, στα πλαίσια των πολυάριθμων εμφανίσεών τους στην Ελληνική επικράτεια και την Κύπρο (μεταξύ των οποίων συμπεριλήφθηκε ένα μικρό tour σε 6 πόλεις με τους Rotting Christ όπως και μεμονωμένα gigs με τους Nightstalker, Year of the Goat, Paul Di Anno και Orange Goblin), ανεβαίνουν με το ολοκάινουριό τους line-up, στη σκηνή του “Mono Metal” Open Air Festival, για να μας κυριεύσουν με το groovy, rocking heavy metal τους και τη σκοτεινή στιχουργική τους θεματολογία, απόρροια των επιρροών τους από τη Χριστιανική μυθολογία και την κουλτούρα των early ‘70s.

Youtube channel: www.youtube.com/user/mahakalaband/videos
Website: www.mahakalaband.com

***3FOLD PAIN (Αθήνα)

Οι 3Fold Pain δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 στην Αθήνα. Είναι ένα alternative/ metal group με μοντέρνα ηχητική προσέγγιση και έντονες επιρροές από τον σύγχρονο Αμερικάνικο ήχο. Στο διάστημα της ύπαρξής τους έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και ένα τουρ στην Ιταλία. Έχουν κυκλοφορήσει ένα ΕΡ το 2010 με τίτλο "Don't Trust Them", ένα 7'' βινίλιο το 2011 με τίτλο "Into Your Depths" από τη Lighten the Underground Records και το πρώτο, ομώνυμο promo album τους το 2012. Το 2013 οι 3Fold Pain υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Αμερικάνικη Turkey Vulture Records για τη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτο album τους και την παγκόσμια διάθεση του μέσω των Bungalo Records και Universal Music Group Distribution (ΗΠΑ).

Youtube channel: www.youtube.com/3FoldPain
Website: www.3foldpain.com

***VAULTofACANTHUS (Αίγιο)

Οι vaultOFacanthus είναι ένα συγκρότητημα το οποίο κινείται στα μονοπάτια του συμφωνικού metal, με έντονη όμως και την χρήση progressive στοιχείων. Η συναυλιακή δραστηριότητά τους ξεκίνησε στο Αίγιο το 2011, ενώ το ντεμπούτο 4-track EP τους, με τίτλο "An Acanthus Tale", κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2013, ως ανεξάρτητη παραγωγή και παρουσιάστηκε σε live εμφανίσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει το opening στα Υπόγεια Ρεύματα στο Δημοτικό Στάδιο Καμαρών Αιγιαλείας. Τον Μάιο του 2014, το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρεία Final Touch (label συνεργαζόμενο με την Cobalt, με owner/ director τον Μίλτο Καρατζά), από την οποία αναμένεται σύντομα και η κυκλοφορία του single τους, με τίτλο "From Now On".

Youtube channel: www.youtube.com/user/vaultofacanthus
Website: www.vaultofacanthus.com

***SADDOLLS (Αθήνα)

Οι gothic metallers SadDoLLs έχουν κυκλοφορήσει το EP "Dead In The Dollhouse" (2006) και 2 studio albums, τα “About Darkness" (2009, Emotion Art Music) και “Happy Deathday” (2011, Lunatic Asylum Records) ενώ έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα και αξιόλογα ονόματα του ύφους τους όπως οι Paradise Lost, The 69 Eyes, Moonspell, Lacrimas Profundere, VNVNation, Blutengel, Gothminister, Mono Inc., Xandria και HIM Tribute. Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι studio guest συνεργασίες τους με μέλη των Scar Symmetry, To/Die/For, Mandragora Scream κλπ. Το τελευταίο τους πόνημα, με τίτλο "Grave Party" (2014, Inverse Records) συνοδεύτηκε από την κυκλοφορία του πρώτου τους video, για το τραγούδι "Lady Cry”, ενώ άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή στο album του Skinny Disco των Σουηδών Deathstars.

Youtube channel: www.youtube.com/channel/UCnSaeYc5qzZkoswatPd_VFQ
Website: www.saddolls.net

***FUEL EATER (Πάτρα)

Οι Πατρινοί Fuel Eater δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβρη του 2012 και ο μουσικός προσανατολισμός τους εντοπίζεται στο Stoner/ Heavy Rock, με στοιχεία από Desert Rock. Μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, τον Απρίλιο του 2014, ηχογραφήθηκε το πρώτο τους 3-track demo, το οποίο κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή, με ελεύθερη διάθεση μέσω του διαδικτύου. Το official video του τραγουδιού "King of a Desert Utopia", έκλεισε αυτόν τον κυκλο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κυκλοφορία του ντεμπούτο album τους, το οποίο αναμένεται μέσα στο 2014.

Youtube channel: www.youtube.com/user/FuelEaterBand
E-shop: www.fueleater.bandcamp.com/releases

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου