Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

JUDAS PRIEST: “Redeemer Of Souls” (Album Review)

The Priest is Back!!!
6 χρόνια μετά από το “Nostradamus”, οι τεράστιοι
Judas Priest επιστρέφουν με ένα album αντάξιο της τεράστιας κληρονομιάς τους...
To “Redeemer Of Souls” είναι το τρίτο album μετά το reunion με τον Rob Halford ξανά πίσω από το μικρόφωνο και το πρώτο με τον νέο τους κιθαρίστα Richie Faulkner, ο οποίος αντικαθιστά τον θρυλικό και πολυαγαπημένο των φίλων των Priest, K. K. Downing!!! Παρόλο όμως που ο Faulkner είχε ένα απερίγραπτα δύσκολο έργο, κατάφερε να κερδίσει από νωρίς τον σεβασμό όλων, στην αξέχαστη Epitaph Tour, η οποία είχε περάσει και από την χώρα μας και να δώσει με τις φρέσκες ιδέες του μια νέα ώθηση στους Priest.
Στο Redeemer Of Soulsοι Judas Priest παίζουν ατόφιο Heavy Metal, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, κινούμενοι ηχητικά προς το εξαιρετικό Angel Of Retribution”, με το Metalizerνα είναι το μόνο που ίσως μας θυμίζει λίγο το Nostradamus”. Το album διαθέτει συναυλιακά τραγούδια, όπως τα Dragonaut”, “Redeemer Of Soulsκαι March Of The Damned”, εκπληκτικές στιγμές, όπως τα “Halls Of Valhalla”, “Sword Of Damocles”, “Secrets Of The Deadκ.α. 
Οι Priest για ακόμη μια φορά είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί, καθώς στην πανέμορφη διπλή limited έκδοση του δίσκου, το δεύτερο CD περιέχει 5 ακόμα τραγούδια, τα Snakebite”, “Tears Of Blood”, “Creatures”, “Bring It Onκαι Νever Forget”. 
Ο Rob Halford χειρίζεται πανέξυπνα την φωνή του και ερμηνεύει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε τραγουδιού και καταφέρνει, όπως πάντα μέσα από τα album των Priest, είτε να ταξιδεύει και να μαγεύει τον ακροατή, είτε να επιτίθεται και να υπενθυμίζει σε όλους γιατί είναι ο Metal God και μαζί με τους Glenn Tipton, Ian Hill, Scott Travis και Richie Faulkner, να θυμίζουν σε όλους μας τι εστί HEAVY METAL και γιατί συγκροτήματα όπως αυτοί θα είναι για πάντα στην κορυφή της Metal μουσικής!!!!   8,5/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου