Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

AMKEN: Συνέντευξη με τον Βάνια

Το Under The Sign Of Metal παρουσιάζει τους έλληνες Thrashers ΑΜΚΕΝ, συνομιλεί με τον frontman τους Bάνια και εξασφάλισε για εσάς το ολοκαίνουριο clip τους, που θα γεμίσει τις οθόνες σας με riffs και Zombies....    

Για αρχή θα ήθελα να μας συστήσεις την μπάντα...

Είμαστε οι AMKEN, μια τετραμελής Thrash μπάντα από την Αθήνα. Υπάρχουμε από το 2011 αλλά μόλις τώρα ηχογραφήσαμε το πρώτο μας EP. Οι AMKEN αποτελούνται από τους:
Βάνια (κιθάρες- φωνητικά)
Γιάννη (κιθάρες)
Κώστα (μπάσο)
Σωκράτη (drums)


Ποια συγκροτήματα είναι οι επιρροές σας; 

Κύριες επιρροές μας είναι Oldschool Thrash μπάντες, όπως  Sepultura, Slayer, early-Metallica, Kreator, Exodus. Σίγουρα όμως και νεότερες μπάντες, όπως οι Crisix και οι Havok μας έχουν επηρεάσει αρκετά. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια οι μεγάλοι Death από αυτή τη λίστα. 


Ετοιμάζετε ένα EP, θα ήθελες να μας μιλήσεις σχετικά με αυτό; 

Οι ηχογραφήσεις για το πρώτο μας EP, στο Made In Hell studio, τελείωσαν και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Αποτελείται από 4 κομμάτια, ένα εκ των οποίων, το “Zombie Pets”, αποτέλεσε και το πρώτο μας video clip. Έχει από κλασικά γρήγορα Oldschool Thrash riffs, σε στυλ early-Metallica, ατονικά riffs που θυμίζουν Slayer, σε συνδυασμό με τη διαβόητη γερμανική groova, μέχρι πιο τεχνικά Death στοιχεία. Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε καιρό. 



Με τι θέματα ασχολούνται οι AMKEN στον στιχουργικό τομέα; 

Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο concept με το οποίο ασχολούμαστε στιχουργικά. Όταν κάτι μας κινεί την περιέργεια και το ενδιαφέρον γράφουμε γι αυτό. 


Σαν νέα μέλη της Metal σκηνής και πιο συγκεκριμένα της Thrash, θέλεις να μου πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις ; 

Το Thrash σήμερα είναι πολύ ψηλά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό μπάντες ξεπηδούν από παντού με όρεξη, τσαντίλα και διάθεση να κατακτήσουν τον κόσμο. 
Στη χώρα μας πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια η Metal σκηνή είναι πολύ δεμένη και ειδικά στο Thrash υπάρχει πολύ μεγάλη υποστήριξη και διάθεση να βοηθήσουν η μια μπάντα την άλλη να φτάσουν ψηλά. Θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς που είμαστε μέρος αυτής της σκηνής. 



Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σαν συγκρότημα; 

Θα τα δώσουμε όλα ώστε να φτάσουμε τους AMKEN όσο πιο ψηλά γίνεται. Ήρθαμε για να δουλέψουμε σκληρά και να μείνουμε. 


Μέσω του Under The Sign Of Metal παρουσιάζετε και το νέο σας Video Clip... θα ήθελες να μιλήσεις για την εμπειρία σας από τα γυρίσματα και για το Concept του Clip; 

Σίγουρα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο στον τομέα των γυρισμάτων, αφού ήταν η πρώτη φορά που κάναμε κάτι τέτοιο (ξεπαρθενιαστήκαμε χεχε), όσο και στο concept που επιλέξαμε. Το τραγούδι ονομάζεται “Zombie Pets” και το video clip περιλαμβάνει τι άλλο; Ζόμπια! Περάσαμε γαμώ! Ήμασταν πολλά άτομα και ο συντονισμός όλων είχε πολλή πλάκα, όπως βέβαια και το βάψιμο φίλων μας σε "μανιασμένα" zombies! Κάτι άλλο που απολαύσαμε ήταν το ψάξιμο του κτηρίου για τις τοποθεσίες που έγινε το γύρισμα. E, σε κάποια φάση έκανε λίγο κρύο, αλλά τσιτώσαμε δερματάκι! Να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που μας βοήθησαν και ιδιαίτερα στον Αντώνη Σκαραμαγκά που το σκηνοθέτησε και το γύρισε.. 


Κλείσε όπως επιθυμείς εσύ αυτή τη συνέντευξη... 

Καταρχήν να σε ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη και την παρουσίαση. Κάνουμε αυτή τη στιγμή μια μεγάλη αρχή για τη μπάντα και για εμάς και ελπίζουμε να γουστάρετε με τη μουσική μας όσο και εμείς. Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο από τα επόμενα live -στις 21 Μαΐου στο 8ball, στη Θεσσαλονίκη, ανοίγουμε για τους Γερμανούς Reactory και τους Θεσσαλονικείς P.T.O.M.A. και στις 14 Ιουνίου στο ΑΝ club, στα Εξάρχεια, παίζουμε μαζί με τους Building Chaos
Αναμένατε το ΕΡ μας και ακούτε “Zombie Pets” δυνατά!

Από τον Δημήτρη Άγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου