Σάββατο 19 Απριλίου 2014

TRIPTYKON: “Melana Chasmata” (Album Review)

Οι Triptykon είναι το συγκρότημα που δημιούργησε ο Tom G. Warrior το 2008, μετά την διάλυση ενός από των ιστορικότερων συγκροτημάτων της ακραίας σκηνής, των Celtic Frost!!
Ο δεύτερος δίσκος τους “Melana Chasmata” διακατέχεται από την γνωστή ατμόσφαιρα που υπάρχει σε όλες τις συνθέσεις του Warrior, συνεχίζοντας στο ύφος που είχε δημιουργήσει με τους Celtic Frost στο “Monotheist”.
Από το ξεκίνημα του δίσκου, με το δυναμικό “Tree Of Suffocating Souls” έως το κλείσιμο, με το εξωπραγματικό “Waiting”, θα βυθιστείς σε ένα αυθεντικό σκοτάδι. Μην παρασύρεσαι με το ατμοσφαιρικό “Boleskine House” και το έπος “Aurorae”, η μουσική των Triptykon δεν προσφέρεται για τουρισμό, δύσκολα θα μπορέσεις να αναμετρηθείς με τα “Demon Pact”, “In The Sleep Of Death” και “Black Snow”, μα στο τέλος το μόνο που θα σκεφτείς, είναι να πατήσεις το play για να ξαναζήσεις την εμπειρία αυτής της αφιλόξενης διαδρομής.
Ο Tom G. Warrior μέσα από τους Triptykon, συνεχίζει να μαγεύει με την τέχνη του και είναι σίγουρα μια εμβληματική φιγούρα στο χώρο της Metal μουσικής, που έχει κερδίσει με ην αξία του τον σεβασμό των φίλων της ακραίας σκηνής.
Εδώ να πούμε ότι το εξώφυλλο το έχει επιμεληθεί για ακόμη μια φορά, ο σπουδαίος H. R. Giger και ότι για τους οπαδούς της μπάντας, κυκλοφορεί ένα Box Set 2.000 αντιτύπων, αριθμημένο στο χέρι, το οποίο περιέχει 2 ειδικά κατασκευασμένα κεριά, με το “Τ” από το logo της μπάντας, ένα ασημένιο Triptykon "Τ" μενταγιόν, μια τσάντα, μια υπογεγραμμένη αφίσα και 3 καρτ-ποστάλ.  8/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου