Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

THE OATH: "The Oath" (Album Review)

Το ομότιτλο ντεμπούτο των The Oath είναι ένα album που ΔΕΝ πρέπει να περάσει απαρατήρητο. O ήχος που κινούνται είναι μια μίξη Heavy Metal, Hard Rock και Doom, επηρεασμένοι από κλασικές μπάντες όπως οι Mercyful Fate, Βlack Sabbath, Trouble, Cathedral και από νεότερες όπως In Solitude και The Devils Blood.
Η μπάντα ουσιαστικά αποτελείται από τις Linnéa Olsson στις κιθάρες και την Johanna Sadonis στην φωνή και live πλαισιώνονται από τους Andrew Prestidge στα Drums και Leo Smee στο μπάσο. Στον δίσκο μπασίστας ήταν ο Simon Bouteloup των Kadavar.
Στιχουργικά οι The Oath κινούνται σε Occult μονοπάτια, που κάνουν σίγουρα την Jinx Dawson των Coven να χαμογελά περήφανη.
Η μπάντα είχε κάνει από πέρυσι αισθητή την παρουσία της με το “Single Night Child / Black Rainbow” να γίνεται ανάρπαστο στους κύκλους του Underground.
Στον δίσκο εκτός αυτών των δυο εξαιρετικών τραγουδιών, υπάρχουν κορυφαίες συνθέσεις όπως π.χ. τα “All Must Die”, “Silk Road” και “Leaving Together”, με την Linnéa Olsson να παίζει Heavy μελωδίες που θες να ακούς ξανά και ξανά και την Johanna Sadonis να καθηλώνει με την τόσο ξεχωριστή ερμηνεία της.
Εδώ να πούμε ότι ο Henrik Palm των In Solitude, παίζει solo στα All Must Die”, “Death Delightκαι Psalm 7και ότι ο frontman των Watain, Erik Danielsson (E) έχει σχεδιάσει το logo της μπάντας.
Εάν πέρυσι, κατά τη γνώμη μου, η έκπληξη της χρονιάς ήταν οι Avatarium, φέτος θεωρώ πως είναι οι The Oath, με τις δυο μπάντες να τις συνδέουν δυο κοινά, αυθεντική καλογραμμένη μουσική και μια frontwoman που δεν είναι απλά άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον χώρο, αλλά μια σπουδαία ερμηνεύτρια.  8/10

 Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου