Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

W.E.B.: “For Bidens” (Album Review)

Οι W.E.B. έρχονται με το τρίτο album τους, το “For Bidens”, που είναι με διαφορά το καλύτερο, της μέχρι τώρα πορείας τους. Τι έκαναν όμως οι W.E.B. για να πετύχουν κάτι τέτοιο; Απλά εφάρμοσαν με τον τρόπο τους αυτό που σημαίνουν τα αρχικά της μπάντας “Where Everything Begun”, και γύρισαν πίσω στις μπάντες που γαλουχήθηκαν μουσικά, αφομοιώνοντας τες, παραδίδοντας ένα ατμοσφαιρικό, μελαγχολικό, αλλά παράλληλα απόλυτα δυναμικό Dark Metal έπος.
Ο δίσκος διαθέτει τραγούδια που θα ικανοποιήσουν όλους τους φίλους του Extreme Metal φάσματος, όπως τα “God Plays Dead” και “Malaise”, που είναι σε Gothic/ Black ύφος, θυμίζοντας τις προηγούμενες κυκλοφορίες της μπάντας, με την Χριστιάννα των Elysion να συμμετέχει στο δεύτερο και να του προσδίδει ακριβώς ότι χρειαζόταν με την ερμηνεία της!
Η βάση του δίσκου κινείται σε πιο Melodic Black φόρμες, με τα “For Bidens”, “Eligos” και το μοναδικό “Prince Of 1000 Frozen Suns”, με τις ανατολίτικες μελωδίες του να κλέβει την παράσταση, με ένα από τα όργανα που χρησιμοποιείται να είναι το μπουζούκι!
Το μεγάλο στοίχημα όμως οι W.E.B. το κερδίζουν με την τριλογία “Clamor Luna”, το επικό φινάλε του δίσκου, ένα κινηματογραφικά στημένο αριστούργημα, αφού θυμίζει έντονα soundtrack ταινίας που παντρεύει άψογα τον θρύλο της Lilith, με το ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη Βρυκόλακας”!!!
Το όλο concept θυμίζει έντονα μπάντες όπως οι Cradle Of Filth, Rotting Christ και Septicflesh, με τις συμφωνικές ενορχηστρώσεις να είναι του ίδιου του Χρήστου Αντωνίου (Septicflesh, Chaostar), με τον πολυτάλαντο Φώτη Benardo (Septicflesh, Chaostar, Six For Nine ), να συμμετέχει στις ακουστικές κιθάρες και την μοναδική Ανδρονίκη Σκουλά (Chaostar), να κλείνει με την υπέροχη φωνή της τον δίσκο.
H παραγωγή του album έγινε από τον ίδιο τον Saki Darkface, μαζί με τον Φώτη Benardo, στα Devasoundz Studios, η παραγωγή στις κιθάρες έγινε από τον Γιώργο Εμμανουήλ (Rotting Christ) και η τελική μίξη και mastering έγινε από τον Daniel Castelman στα Lambesis Studios, στην Αμερική.
Ο Extreme Metal ήχος τα τελευταία χρόνια παραδίδει στο Metal μερικούς από τους καλύτερους δίσκους, με την Ελλάδα να έχει σημαντική θέση μέσα σε αυτό και μπάντες όπως οι W.E.B., είναι οι άξιοι συνεχιστές της.  9/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου