Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

BEHEMOTH: "The Satanist" (Album Review)

Το Τhe Satanist είναι ένα από τα album που όλοι περίμεναν με ένα προαίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας, διότι ο frontman και ψυχή του συγκροτήματος Nergal, τα τελευταία 5 χρόνια έδωσε δυο μάχες, την μια με την ασθένειά του την οποία και νίκησε κατά κράτος και την άλλη με τα πολωνικά δικαστήρια, η οποία συνεχίζεται, διεκδικώντας την ελευθερία της σκέψης και του λόγου του.
Όλα αυτά λοιπόν δημιούργησαν μια περίεργη αναμονή στους fan των Behemoth για το πως θα είναι το επόμενο μουσικό βήμα της μπάντας, με το συγκρότημα να παραδίδει ένα από τα καλύτερα album του, κάνοντας το πιο απλό, δείχνοντας από τι ψυχικά αποθέματα είναι φτιαγμένοι. Αληθινοί μαχητές και καλλιτέχνες χωρίς  όρια. 
Το νέο τους album είναι περισσότερο ατμοσφαιρικό και μελαγχολικό, συγκλίνοντας λίγο παραπάνω στο Black από ότι στο Death Metal , με πολύ όμορφα Heavy κιθαριστικά solo όπως στα “Messe Noire” και στο επιβλητικό “The Satanist” χωρίς να χάνεται το χαρακτηριστικό riffing, βλέπε “Furor Divinus” και “Amen”. Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το “Ora Pro Nobis Lucifer”, που θα δημιουργήσει άπειρα pit στο Tour της μπάντας, όπως και το κλείσιμο του δίσκου με το “O Father O Satan O Sun!”, που είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει δημιουργήσει η ακραία τέχνη!!!
Το τραγούδι που ήθελα να σταθώ όμως λίγο παραπάνω, είναι το “In The Absence Ov Light”, διότι το σημείο στην μέση του τραγουδιού, με την αφήγηση του Nergal στην μητρική του γλώσσα, με την συνοδεία απλά ενός σαξοφώνου, αν το δούμε αλληγορικά δημιουργεί την εικόνα ενός ναυτικού που διηγείται σε ένα τυχαίο άτομο που συνάντησε σε ένα bar, το πως κουμάνταρε τις δύσκολες φουρτούνες που πέρασε και βγήκε νικητής, ακριβώς όπως ο ίδιος ο Nergal!!

Chant The Psalm 
Non Serviam         9/10


Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου