Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

OBZERV: "Obzerv" (Album Review)

Μια νέα μπάντα από το Ρέθυμνο της Κρήτης, σχηματισμένη το 2011, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ταλαντούχων συγκροτημάτων της ελληνικής σκηνής και ο λόγος φυσικά για τους Obzerv.
Μετά από τις τεράστιες εμπειρίες που αποκόμισαν ανοίγοντας συναυλίες θρύλων της metal σκηνής, όπως Grave Digger, Rotting Christ, Septic Flesh, ήρθε ο καιρός για το πρώτο τους δισκογραφικό βήμα, το οποίο τιτλοφορείται με το όνομα της μπάντας. 
Ακούγοντας τον δίσκο, με τεράστια έκπληξη και ευχαρίστηση, διαπίστωσα ότι παντρεύουν στο παίξιμο τους, το Hardcore, με στοιχεία Thrash και γενικότερα τον αμερικάνικο ήχο χωρίς να επιδεικνύονται απλά σε ταχύτητες και ανούσια “καφρίλα”, αλλά διαθέτουν το μέτρο και κρατούν τα καλύτερα στοιχεία της αμερικάνικης σκηνής, με πραγματικά ουσιώδεις συνθέσεις.
Ακούστε για παράδειγμα τις αλλαγές μεταξύ άρτιων καθαριστικών riffs και μελωδίας, σε τραγούδια όπως τα "Resolve", "Skin Me", "Sewn Mouth" και "R For Redemption" και θα καταλάβετε ότι έχουμε να κάνουμε με μια δουλειά άξιας προσοχής.
Πολύ καλό το ντεμπούτο των κρητικών λοιπόν και οι φίλοι του αμερικάνικου ήχου νομίζω ότι πρέπει να τους τσεκάρουν άμεσα... 8/10

Δημήτρης Άγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου